Şehit Pasûr Rohat’ın taziyesine kitlesel katılım

Türk devletinin 18 Eylül’de Licê alanını bombardımanı sonucu şehit düşen 4 Kurdistan Özgürlük Gerillasından biri olan Pasûr Rohat’ın taziyesine kitlesel katılım gerçekleştirildi.

İşgalci Türk ordusunun Amed’in Licê alanını saldırı helikopterleri ve savaş uçakları ile bombalaması sonucu şehit düşen 4 Kurdistan Özgürlük Gerillasından biri olan Pasûr Rohat’ın (Cihat Ay) taziyesi, Amed’in Pasur ilçesinin Cihekan köyünde ailesi tarafından kuruldu.

Kitlesel katılım yapılan taziyeye Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAYDER), Amed Din Alimler Derneği, Barış Anneleri, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED DER), Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il, ilçe yöneticileri ve Yeşil Sol Parti milletvekili Adalet Kaya katıldı.

ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Taziyede, Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından dualar okundu.

Taziyede konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Yüksel Almas, “Devlet tüm vahşetiyle Kürt halkı üzerinde politikalarını yürütüyor. Bizi şehitlerimizle sınıyor. Anne ve babalarına çocuklarının cesetlerini kargoyla gönderiyorlar. Dünyada yaşamını yitiren herkesin cenazesi dini merasimlerle defin edilmeye hakkı var. Devletin bu işkencesine rağmen şehitlerimize sahip çıkacağız. Onlar gibi başımız hep dik olacak. Ailemiz şahsında tüm ailelerimizin başı sağ olsun şehitlerimiz ölümsüzdür” dedi.