Şehit Rohat Dengdar için Maxmur’da taziye

Türk devletinin kimyasal silah kullanması sonucu şehit düşen HPG gerillası Rohat Dengdar için Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda taziye çadırı kuruldu.

İşgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırısı sonucu Nisan 2022’de, Çiyareş’te 7 arkadaşıyla beraber şehit düşen HPG gerillası Rohat Dengdar (Faysal Yılmaz) için Şehîd Rûstem Cûdî (Maxmur) Mülteci Kampı’nda taziye çadırı açıldı.

Taziyeleri ailesi adına İhsan Kaplan kabul etti.

Kamp sakinleri adına Mele Eyup Şemzini söz aldı. Mele Şemzini, şehadetlerden dolayı ailesine, kamp halkına başsağlığı diledikten sonra şunları belirtti: “Allah, şehitlerin ölmeyeceğini emreder ve şehitler her zaman yaşarlar. Yeryüzünde Allah’a cevap olanlar şehitlerdir. Bu nedenle de şehitlik kutsal bir mertebedir ve dini vacibeleri de farklı olarak icra edilir. Şehitler hiçbir şekilde yıkanmazlar, şehit düşerken üzerinde bulunan kıyafetlerle gömülürler. Bizler şehitlerimizle onur duyuyoruz”

Şehit Rohat Dengdar’ın ailesi adına konuşan İhsan Kaplan ise şunları belirtti: “Şu ağır acı ve hüznü siz kamp halkı olarak burada bulunarak hafifletmiş oldunuz. Belki şehidin annesi ve babası burada değil ancak sizler hepiniz şehidin annesi, babası ve kardeşlerisiniz. Her aile büyük acılar yaşadı, büyük bedeller ödedi. Her aile hala büyük bedeller vermeye hazır. Biz bu mücadeleyi yükseltme, şehitlerin devrettiği bayrağı taşıma sözünü bir kez daha yeniliyoruz” dedi.