Şengal’de 15 Şubat Komplosu protesto edildi

Şengal halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’yu düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Şengal’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yıl dönümü vesilesiyle Şengal Demokratik Halk Meclisi öncülüğünde yüzlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından özerk yönetim ve kurum temsilcileri birer konuşma yaptı. Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Heso İbrahim, şunları söyledi: “Şengal halkı olarak özgürlüğümüzü Önder Apo’nun felsefesine borçluyuz. Fermandan sonra bize yalnızca Önder Apo’nun fedaileri ellerini uzattı. Bu emeği ve bize ihanet edenleri asla unutmayacağız. Önder Apo şu anda ağır tecrit koşulları altında tutuluyor. Bu tecrit yalnızca Önder Apo’ya değil bütün insanlığa karşı geliştirilmiştir. CPT’ye Önder Apo’dan haber alarak kamuoyunu bilgilendirmesi çağrısında bulunuyoruz.”

TAJÊ adına konuşan Naim Bedel, “Daha önce herkes kendisini Şengal’in sahibi gibi görerek halkımızdan onlara kölelik yapmasını bekliyordu. Ancak Önder Apo’nun fikirleri kölelik zincirlerini kırmamızı sağladı. Halkımıza Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Şengal Şehit Aileleri Komitesi adına söz alan Meyan Nasır ise, Êzidî toplumunu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek aralıksız eylem yapmaya çağırdı.

Arap Köyleri Meclisi Başkanı Ebu Seger de şunları belirtti: “Biz Arap ve Êzidî halkları olarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek birlik olmalıyız. BM’yi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.”