Şengal’de şehitler için yaşam durdu

Şengal’de saat 10.00’da ferman şehitlerini anmak için 5 dakika boyunca yaşam durdu.

Şengal’in tüm köy ve beldelerinde araç trafiği, günlük çalışmalar ve hareketlilik durduruldu. Xanesor, Sinûnê, Duhol yolu ve Şengal merkezde Özerk Yönetim kurum ve kuruluşlarının öncülüğü ve halkın katılımıyla kitlesel bir anma töreni yapıldı. Diğer köy ve beldelerde ise halk meclisleri önünde anma törenleri düzenlendi.  

2014 fermanı şehitleri için yaşamı durdurduklarını söyleyen Yusif Cuan Heci, “Bir fermanla karşılaştık ve katliam gerçekleştirildi. Bu günü unutmamalı ve ferman şehitlerini anma etkinliklerine katılmalıyız. Bu ferman hepimize yönelikti. O gün kimlerin yardımımıza koştuğunu ve kimlerin bizlere ihanet ettiğini asla unutmamalıyız” diye konuştu.

 Xanesor Halk Meclisi Üyesi Xalid Şengali, Êzidî halkının fermanı asla unutmayacağını vurgulayarak, “Şehitlerimizin kemikleri hala toplu mezarlarda bulunuyor. Hala açılmayan birçok toplu mezar var. Tüm toplu mezarların açılmasını talep ediyoruz” dedi.

 Êzidî din alimlerinden Feqir Şivan de “Bizim için kara bir gün olan bu günde tüm Êzîdxan şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bütün Êzidîler bu kara günde bir araya gelmeli. 3 Ağustos 2014 tarihinde evimizi yıktılar, yaktılar. Ancak Êzidîler fermanlarla yok edilemez” diye belirtti.