Şengal’den işgalcilere cevap: Canımızı veririz ama topraklarımızı vermeyiz

“Toprağını terk eden dinini, şerefini ve namusunu da terk eder” diyen kadınlar, öz savunma güçlerinin arkasında mücadele edeceklerini vurgularken, Halk Meclisi üyeleri ile Êzidxan Asayişi de “Dünya alem iyi bilsin ki şehitlerin intikamını alacağız” dedi.

Tevgera Azadiya Jinên Êzidî (TAJE), Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarına ilişkin bir araya gelerek öz savunma güçlerinin arkasında olduklarını ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.

Şengalli kadınlar adına konuşan Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Meyan Nasır, “Irak’ı işgalci Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen suskunluğunu bozmamasından ötürü kınıyoruz. Ancak bilinmelidir ki bizler hiçbir zaman kimseden bir şey beklemeyeceğiz. Erdoğan ve onu destekleyenler iyi bilmelidir ki bizler çocuklarımızın kanını yerde bırakmayacağız. Bizler, şehitlerimizin intikamını alacağız. İstedikleri kadar saldırsınlar ancak bizler topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Toprağını terk eden dinini, şerefini ve namusunu terk eder” dedi.

Meyan Nasır, işgalcilere şu mesajı verdi: “Saldırılar arttıkça bizim kinimiz de artıyor. Çocuklarımızla beraber silahlarımızı kuşanacağız ve Şengal’i savunacağız. Canımızı veririz ama topraklarımızı vermeyiz.”

TAJÊ üyesi Kinê Xidir ise şunları vurguladı: “Düşman, bizi korkutmak için Şengal’e saldırılar düzenliyor. Ancak biz korkmuyor ve Şengal’i terk etmiyoruz. Şengal hem evimizdir hem de mezarımız. Şehitlerimizin silahlarını kaldıracak binlerce Êzidi var. Dünyanın tümü bir olup Şengal’e saldırsa da bizler Şengal’i terk etmeyeceğiz. Bizim sözümüz var, geride tek bir kişi bile kalsak düşmanımızdan hesap soracağız. Ya şereflice öleceğiz ya da özgür bir şekilde yaşayacağız. Hol hola Tawisê Melek e. Biz direnişimizden vazgeçmiyoruz.”

ŞEHİTLERİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ

Halk Meclisi üyeleri ile Êzidxan Asayişi de saldırının gerçekleştiği noktada bir araya gelerek tepki gösterdi.  

Halk Meclisi Eş Başkanı Şêx Murad, kendileri açısından kutsal bir gün olan Çarşamba’nın kara bir güne dönüştürüldüğünü belirtti. Kürt düşmanlarının ajanlar yoluyla kendilerini hedef aldıklarına dikkat çeken Şêx Murad, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Êzidxan Asayişi Üyesi Naci Şengali ise şu açıklamalarda bulundu: “İşgalci Türk devletinin ve ihanetçi Barzani ailesinin bizlere yönelik saldırıları devam ediyor. İki gün önce Pîr Çeko ve Agir Cefrî şehit edildi. Bugün de arkadaşımız Şêrzad hedef alınarak şehit düşürüldü. Bu özgürlük hareketi olmanın bir gerçekliğidir. Dünya alem iyi bilsin ki şehitlerin intikamını alacağız.”