GÖRÜNTÜLÜ

Şengal’den mesaj: Asla teslim olmayacağız

Şengal’deki halk meclisleri ve TAJÊ, Türk devletinin sivilleri hedef aldığını belirtti, "Asla teslim olmayacağız" mesajını verdi.

İşgalci Türk devleti, Şengal ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda halka ait evler, fabrikalar, gaz istasyonları, hizmet ve sağlık merkezleri ile siviller hedef alındı.

'TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ, HALKIN EVLERİNİ HEDEF ALDI'

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Şengal’deki halk meclisleri, hedef alınan evin önünde bir açıklama yaptı.

TAJÊ Koordinasyon Üyesi Nazê Sado’nun okuduğu açıklamada “Bu saldırıları önlemeyen Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerini kınıyoruz. Askeri noktaların hedef alındığı söyleniyor ancak gerçekte olan sivillerin ve evlerinin hedef alındığıdır. Dün gece de bir anne ve çocukları hedef alındı. Irak Başbakanı’nı Irak’ın onuru olan Êzidîleri korumadığı için kınıyoruz. Êzidî halkı dünya var oldukça Türk devletinin saldırılarına asla boyun eğmeyecek. Binlerce bomba da yağdırsalar Êzidî halkı teslim olmayacak” denildi.

'SALDIRILARA KARŞI AYAĞA KALKMALIYIZ!'

Açıklamada kısa bir mesaj paylaşan Digur Halk Meclisi Üyesi Hemo Ali de şunları söyledi: "Korkakça ve namertçe saldırılarıyla Êzidî halkını hedef alıyorlar. Êzidî halkı ayağa kalkarak bu saldırılara yanıt vermelidir. Sivillerin evleri hedef alınıyor ancak Irak hükümeti sessizliğini koruyor.”

TAJÊ Üyesi Riham Xwedêda da "Düşmana asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.