Şengal halkı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve tehdidin sona ermesi ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla Şengal’da bir yürüyüş düzenlendi.

Şengal Özerk Yönetim öncülüğünde Sinunê Belediyesi önünde toplanan halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak Mam Zeki dörtyoluna kadar yürüdü.

Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüş, dörtyola ulaştığında burada konuşmalar yapıldı.

Şengal Özerk Yönetim adına açıklama yapan Riham Hesen, Êzidîlere yönelik fermanın 9’uncu yıldönümüne girildiğini hatırlattıktan sonra, “Halkımız, Önder Öcalan sayesinde topraklarında yaşıyor” dedi.

Hesen,  “Êzidîler Önder Öcalan’ın fikirleri sayesinde soykırımdan kurtuldu. Bunu unutmamalı ve Önderliğe sonuna kadar sahip çıkmalıyız” diye ekledi.

TAJÊ Koordinasyon Üyesi Riham Hiço, tecridi kınayarak “2 yıldan fazla bir süredir Önder Öcalan’dan hiçbir haber alınamıyor. Bu durum oldukça endişe vericidir. Son olarak Önderliğin zehirlenmekle tehdit edildiği ortaya çıktı. Hiç kimse bunu kabul etmemeli ve Önder Öcalan’a sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

Êzdîxan Gençlik Birliği Sözcüsü Sara Botan, gençliğin Abdullah Öcalan’a yönelik tehditleri hiçbir şeklide kabul etmeyeceğini vurguladı.

Botan, artık Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırma ve özgürlük mücadelesini yükseltme zamanı olduğunu kaydetti.