Şengalliler toplu mezarları ziyaret etti

Êzidî halkının kurum ve örgütleri Herdan’daki toplu mezarları ziyaret etti.

Êzidî halkının kurum ve örgütleri Herdan’daki toplu mezarları ziyaret ederek ferman şehitlerini andı. Dün gece  bir araya gelen Şengalliler, kamuoyuna Êzidî halkının haklarının korunması konusunda tavır alınması çağrısı yaptı.

TAJÊ Üyesi Kinê Xidir tarafından okunan açıklamada, “Halkımız 9 yıl önce DAİŞ eliyle ve Barzani ailesinin iş birliği ile katledildi. Êzidî halkını yok etmek ve Şengal’i boşaltmak istiyorlardı. Halkımız direndi ve düşmanın hayallerini gerçekleştirmesine izin vermedi. Tüm halkımıza bizim için kara olan bu günü unutmama ve şehitlerine sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz. Bu toprakların her bir karışında şehitlerimizin kanı vardır. Bu yolda can veren şehitlerimizin davasından vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz” denildi.

Açıklamada şu hususlara da yer verildi:

 “Üzerinden 9 yıl geçen bu kara gün insanlığın ve insan haklarını koruduğunu iddia eden ülkelerin alnında kara bir leke olarak duruyor. Bu katliam tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Ancak kimse bizleri korumadı. Bu katliamın hala soykırım olarak tanınmaması büyük bir utançtır. Tüm insanlığı Êzidî halkına karşı sorumluluk almaya çağırıyoruz.”