Şenyaşar Ailesi: 23 kişi tespit edildi ama yargılanmıyor

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, “Hastanede katliam yapan ve tespit edilmiş 23 kişiyi hemen yargılayın” dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi 87'nci gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşar Ailesi, bina girişinde bulunan Atatürk kaidesinin önünde nöbet eylemlerini başlattı.
Adliyeye gelen halk ve avukatlara yaşananlara dair bilgi veren Şenyaşar Ailesi, Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vermek adliye binasına geçti. Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan katliama dair dava dosyasının açılmasını ve savcının tespit ettiği 23 kişi hakkında işlem yapılması talebiyle savcılığa bugüne kadar birçok dilekçe veren aile, dosya savcısına ulaşamadıklarını, muhatap bulamadıklarını belirtti. Aile, dilekçelerini savcılığa vermek için adliye binasında bekliyor.
Şenyaşar Ailesi, sanal medya hesaplarından ise şu açıklamayı yaptı:
“Suç işleyenleri korumak, yargılanmasını önlemek de suçtur. Suç işlemekten ve işlenen suçlara ortak olmaktan vazgeçin. Hastanede katliam yapan ve tespit edilmiş 23 kişiyi hemen yargılayın."