Şenyaşar Ailesi'ne Amed, Mardin ve Van'dan ziyaret

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi’ne Amed, Mardin ve Van’dan ziyaretler gerçekleştirildi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişini sahiplenme ziyaretleri sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Amed 2 Nolu Şubesi yöneticileri, görevi gasp edilen Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve HDP Kızıltepe İlçe Örgütü yöneticileri ile Van’dan gelen Bilim Antropoloji Sanat ve Kültür Derneği (BASK-DER) üyesi gençler, Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret etti.

'SAVCI TESPİT EDİNCE DEĞİŞTİRİLDİ'

Ferit Şenyaşar, heyete saldırı günü yaşananları anlattı. Katliama dair açılan dava dosyalarıyla ilgili bilgi veren Şenyaşar, dosyada 23 kişiyi tespit eden savcının değiştirildiğini söyledi. Anne Emine Şenyaşar ise saldırı günü ve 86 gündür devam eden adalet nöbeti boyunca yaşadıkları baskı ve engellemeleri anlattı.
Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi Eşbaşkanı Hasan Çıtırık, "Sürekli dava üzerinde bir karartma, oyalama söz konusu. Adalet bu coğrafyada yaşayan ezilenlerden yana hiç olmadı. Bizler kurumsal olarak bundan sonraki süreçte de ezilen ailelerin yanında olacağız, onlarla dayanışma içinde olacağız" dedi.
Aileye ikinci ziyaret, HDP Kızıltepe İlçe Örgütü yöneticileri ve görevi gasp edilen Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Yılmaz, “Faili belli bir katliam yaşandı. Adalet yerini bulana kadar herkesin aileye destek ziyaretlerinde bulunması gerekiyor” dedi.

'AİLENİN YANINDAYIZ'

Van’dan BASK-DER üyesi gençler de Şenyaşar Ailesi’ne yaptığı ziyarette açıklama yaptı. BASK-DER üyesi Orhan Özkan, şunları söyledi: “3 yıldır haksızlık ve zulüm karşısında sessiz kalmayı tercih eden savcıların tutumları karşısında Şenyaşar Ailesi'nin yanındayız. Adalet yerine getirilene dek mücadelemize devam edeceğiz.”