Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 3. yılında

Şenyaşar Ailesi'nin Adalet Nöbeti 3. yılına girdi. 2 yılını geride bıraktı. DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, nöbeti ziyaret etti.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılarda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa'daki adliye önünde başlattığı Adalet Nöbeti 717’nci gününde 2. yılını tamamladı.

3’üncü yılına giren Adalet Nöbeti 2 yıl tüm engellemelere rağmen kesintisiz sürdü.

Pirsûs ilçesinden Urfa'daki adliye önüne gelen Şenyaşar Ailesi, “Adalet” yazan pankartın önünde adalet nöbeti sürdürdü.  

Adalet Nöbeti’nin 3’üncü yılına girmesi nedeniyle Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan ve beraberindeki heyet, aileye desteklerini sundu. Ziyarette konuşan DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Emine Şenyaşar’ın mücadelesinin ülkede adaletin olmadığının en büyük kanıtı olduğunu belirtti.
Doğan, “Eğer yarın öbür gün bu ülkede adalet olacaksa Emine Şenyaşar bunun kurucusu ve Emine Şenyaşar adaletin anıtı olacaktır” diye belirtti.
Doğan, “Biz aynı zamanda deprem bölgesindeyiz, orada da benzer adaletsizlikler yaşanıyor. Bu ülkede hesap verilmediği için, yapılan katliamların hesabı sorulmadığı için sürekli adaletsizlikler yaşanıyor” şeklinde konuştu. 

BELGESEL GÖSTERİMİ

Şenyaşar Ailesi'nin direnişinin yıl dönümü vesilesiyle saat 14.00 itibarıyla açık kürsü düzenleniyor. Daha sonra ise Urfa'daki adliyenin Tahir Elçi Konferans Salonu’nda, Elif Yiğit’in yönetmenliğini yaptığı, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet mücadelesinin anlatıldığı, "Adalet İçin" belgesel-filmin gösterimi yapılacak.