Şenyaşarlar'ın direnişi sürüyor: Sessiz kalmayın

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, "İnsan olan bu zulme sessiz kalmaz” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 582'nci gününde devam ediyor. Şenyaşar Ailesi, sabah saatlerinde adliye binası önünde bulunan ve bir haftadır polisler tarafından demir bloklar ile ablukaya alınan “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi”nin önüne gelerek burada nöbeti başlattı. Aile, polislerin kurduğu demir bariyerlere “Adalet” yazılı kağıtlar ve nöbetleri boyunca geçirdikleri zamanı temsilen çekilen fotoğrafları astı.

Polis, geçen hafta, ailenin nöbetini engellemek için adliye önüne beton bariyer koymuş, katliam anına ait fotoğrafların bariyerlere değmesi üzerine, “fotoğraflar devletin bariyerlerine değiyor” diyerek fotoğrafları kaldırmak istemiş, ailenin direnişiyle geri adım atmak zorunda kalmıştı.  

Ferit Şenyaşar, Urfa Adliye önünde bir kez daha polis saldırısına tepki gösterdi. Şenyaşar, “Soruyorum, 2018’de devlet hastanesinde, devletin ambulansı paramparça edilerek kullanılamaz hale getirilmiş. 4 yıldır bununla ilgili neden bir yetkili kamu davası açmıyor? Ben bu durumu kamunun vicdanına bırakıyorum, ‘Adalet’ diyen Adalet Bakanı’na havale ediyorum” diye konuştu.

Ailenin sanal medya hesabından ise "Hiçbir şey olmamış gibi mi yaşayalım? Kimse ölmemiş gibi mi davranalım? Haksız yere 4 yıldır bir oğlum tek hücrede. Adaletin geldiği gün evime gideceğim. İnsan olan adliye önündeki bu zulme sessiz kalmaz” denildi.