Şêrzad Şemo sloganlarla uğurlandı

Türk devletinin katlettiği Şêrzad Şemo, Şengal’de binlerin katılımıyla toprağa verildi. Törende konuşan Hemed Bişar, “Kimse bir kişi şehit düştüğünde yerinin doldurulmayacağını düşünmesin. Her bir şehidin yerini onlarca kişi alacak ve direnecek" dedi.

İşgalci Türk devletinin Şengal’de bir araca yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidxan Asayişi yöneticilerinden Şêrzad Şemo, binlerin katılımıyla Şehîd Berxwedan ve Şehîd Dilgeş Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şêrzad Şemo için düzenlenen törende Êzidxan Asayişi adına konuşan Dindar Şengali, “2014 yılından bu yana birçok öncümüz kahramanca direndi ve DAİŞ çetelerini yenilgiye uğrattı. Ancak işgalci Türk devleti şimdi kaybeden DAİŞ’li kardeşlerinin intikamını alıyor” dedi.

Şengal Özerk Yönetimi Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Azad Hüseyin de Pîr Çeko, Agir Cefrî ve Şêrzad Şemo şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, “Daha ağır bedeller de ödeyebiliriz ancak biz bir söz verdik; bedeli ne olursa olsun bu sözümüzü yerine getireceğiz” mesajını verdi.

‘HER ŞEHİDİN YERİNİ ONLARCA KİŞİ ALACAK’

Şehit Şêrzad’ın ailesi adına konuşan Hemed Bişar ise “Biz şehitlerimiz sayesinde varız. Düşmanımız iyi bilsin ki hiçbir zaman başımızı eğmeyeceğiz. Kimse bir kişi şehit düştüğünde yerinin doldurulmayacağını düşünmesin. Her bir şehidin yerini onlarca kişi alacak ve direnecek” diye konuştu.

Konuşmalar ardından Şehit Şêrzad Şemo, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.