'Şırnaklılar sandıklarına sahip çıkmalı'

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile belediye eşbaşkan adayları Hişar Osal ve Nurcan Altürk, Şırnaklılara Pazar günü sandıklara sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Kürdistan ve Türkiye halkları bugün yerel seçimlerde oy kullanmak üzere sandıklara gidecekler. AKP'nin önceki seçimlerde düzenli olarak yaptığı usulsüzlük ve seçim hilelerine karşı HDP'liler Kürt halkına sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile belediye eş başkan adayları Hişar Osal ve Nurcan Altürk, Şırnaklıların AKP'nin kayyum ve gaspçı politikalarına karşı uyanık olmalarını istedi.

HDP Şırnak Milletvekili İmir, Kürt halkının coşku ve heyecanını selamladıklarını belirterek, "Kürt halkının ittifakı ve elbirliği ile tecrit ve abluka politikasını kıracağız. Çok yeni bir süreci birlikte inşa edeceğiz. Zafer halkımızındır. Partililerimizin ve halkımızın desteğiyle tüm seçim çalışmalarında elimizden geleni yaptık. Sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle çalışma yürüttük. 31 Mart günü de bunun meyvelerini toplayacağız. Halkımız, iradelerine sahip çıkacağını her zaman söyledi. İşgal ve tecridi kabul etmeyeceklerini belirtiyorlar. Halkımızdan zerre kadar kuşkumuz yok. Onların sözlerine güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.

'GASP EDİLEN BELEDİYELERİ ALACAĞIZ'

Kürt halkının ve özelde de Şırnaklıların huzurlu bir şekilde sandıklara gideceğini söyleyen İmir, "Hedefimiz, Şırnak merkez ve 7 ilçede seçimlerden zaferle çıkmaktır. Tüm Şırnak genelinde geleceğimizi inşa etmek için halka olacağız. Kayyumların gasp ettiği tüm belediyelerimizi geri alacağız. Daha önce bizde olmayan belediyeleri de bu başarımıza ekleyeceğiz. Halkımıza bu müjdeli haberi 31 Mart akşamı vereceğiz" diye konuştu.

HDP Şırnak belediye eş başkan adayı Nurcan Altürk de Şırnaklılara seslenerek, "31 Mart günü halkımız gelip oylarını kullansınlar. İradelerine sahip çıksınlar. Hiçbir şekilde sandıkları terk etmesinler. Okul önlerinde bekleyerek hiçbir provokasyon ve oyuna gelmesinler. Tüm seçim hilelerine karşı halkımızın sağduyulu olmasını diliyoruz. Islak imzalı tutanaklarını almayı ve partimizin bilgi işlem birimine teslim etmelerini istiyoruz. Şırnak bizimdir, zafer bizimdir" ifadelerini kullandı.

'HALKIMIZ YALANLARA KANMAMALI'

Eşbaşkan adayı Hişar Osal ise, kayyumun 3 yıldır Şırnak Belediyesi'ni yönettiğini ama kendilerinin ondan hiçbir fayda görmediklerini vurgulayarak, "Şu anda bizim karşımızda aday olanlar 3 yıldır Şırnak'ta iktidardalar. Tüm zenginliklerimizi buralardan kaldırıp, metropollere götürerek kendileri için kullandılar. Halkımızı kandırmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Halkımızın artık bunlara kanmamasını istiyoruz. Yalancılara kulak asmasınlar" dedi.