Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nden eylemlere çağrı

Güney Kürdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenecek eylemlere çağırdı.

Güney Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümü nedeniyle Süleymaniye’de bir basın açıklaması düzenledi.

'İMRALI'DA İŞKENCE DERİNLEŞİYOR'

Komitenin açıklamasında şöyle denildi:

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen komplonun 25’inci yıl dönümüne giriyoruz. Önder Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına tecrit uygulanıyor.
Halkımız bu komployu kınamaktadır. 12 yıldır ailelerin ve avukatların İmralı’ya giderek Önder Abdullah Öcalan’la görüşülmesine izin verilmemektedir. 22 aydır ise İmralı’dan hiçbir şekilde haber alınamamaktadır. Önder Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve işkence ise her geçen gün daha da derinleştirilmektedir.

CPT, İmralı’da sağlık, adalet ve yaşamsal gelişmelerden sorumludur. CPT, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek uluslararası komplonun bir parçasına dönüştü. CPT, mevcut tutumuyla İmralı’ya nasıl yaklaştığını ortaya koymaktadır.
Komplonun 25’inci yıldönümü nedeniyle Güney Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi olarak eylemsellik süreci başlatıyoruz. Bu temelde Güney Kurdistan halkını komploya karşı geliştireceğimiz eylemlere güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz.”