Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi açlık grevi başlattı

Başûrê Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi, Tevger Azadi desteği ve çok sayıda kurum temsilcisi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla 2 günlük açlık grevi eylemine başladı.

Başûrê Kurdistan Abdullah Öcalan’a özgürlük Komitesi, Tevger Azadi desteğiyle Kuzey, Güney, Rojhilat Kurdistan ve Rojavalı kurumların temsilcileri ile RJAK ve Yurtsever Gençlik üyelerinin katılımıyla uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle 2 günlük açlık grevine başladı.

Tevgera Azadi’nin Süleymaniye’deki merkezinde saat 11.00’da başlayan eyleme ilişkin yapılan  açıklamayı Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi adına Newroz Fazil yaptı.

Newroz Fazil, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden yapılan uluslararası komploya karşı bir dizi eylem ve açlık grevi başlattıklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün tüm insanlık için önemli olduğunun altını çizerek “Koşulsuz şartsız Önder Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz. Artık Önder Öcalan’ın özgürlüğünün zamanıdır” diye konuştu.

Önder Abdullah Öcalan’ın 23 aydır kendisinden hiçbir şekilde haber alınmadığını belirten Newroz Fazıl, “Önder Öcalan ile görüşme yapılmasına izin verilmiyor. İmralı cezaevi Guantanamo cezaevini geçmiş durumda. Psikolojik olarak Önder Öcalan’ı etkilemek istiyorlar. Bu büyük bir hatadır. Önder Öcalan’ın özgürlüğü için çağrıda bulunuyoruz” diye belirtti. Newroz Fazıl, herkesin Önder Abdullan Öcalan’ın özgürlüğü konusunda hemfikir olduğunu da söyledi.

Komploya karşı bir dizi eylem yapacaklarını söyleyen Newroz Fazıl şunları dile getirdi: “Önder Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komploya karşı her yerde eylemlerimiz olacak. Bu nedenle umuyorum ki sesimiz tüm Kürt halkına ve özgürlük için mücadele eden tüm halklara ulaşır. Halkı eylemlere destek vermeye çağırıyoruz. Herkes sokaklara çıkarak demokratik bir şekilde özgürlüğünü ve haklarını talep etmelidir. Tüm siyasi tarafları Önder Öcalan’ın özgürlüğünü desteklemeye çağırıyoruz. Önder Öcalan’a yönelik tecridi reddediyoruz. Çünkü artık Önder Öcalan’ın özgürlük zamanıdır.”