Açlık grevindeki tutsağın annesi: Zulme taviz vermeyeceğiz

Van'da açlık grevinde bulunan tutsaklardan Botan Timur'un annesi Zübeyde Timur, "Korkmuyoruz ve haklılığımızdan taviz vermeyiz. Tüm anneleri desteğe çağırıyorum" dedi.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ndeki siyasi tutsakların, 14 Eylül’de başlattığı dönüşümlü açlık grevi sürüyor. 6-7 kişilik gruplar halinde 10'ar günlük gerçekleşen eyleme katılan tutsaklar, Olağanüstü Hal (OHAL) döneminden bu yana devam eden uygulamaların sonra ermesini istiyor.

TUTSAKLARIN TALEPLERİ

Tutsakların talepleri şöyle:
"Cezaevinde diğer tutuklulardan izole edilen siyasi mahpuslara yönelik hak ihlalleri ve tecride son verilmesi, koğuşların avlularının üzerindeki tel örgülerin kaldırılması, açık ve kapalı görüşlerde keyfi üst aramalarının kaldırılması, OHAL döneminde toplatılan radyoların geri verilmesi, ağırlaştırılmış müebbet alan tutukluların 1 saatlik havalandırma sürelerinin arttırılması, siyasi tutukluların diğer suçlardan cezaevinde olan kişilerle aynı koridorlara koyulması ve oda değişimlerinin engellenmesinin sona ermesi."

ANNE TİMUR: KORKMUYORUZ VE TAVİZ VERMEYİZ

Açlık grevindeki tutsaklardan Botan Timur'un annesi Zübeyde Timur, "Cezaevlerinde insanlık dışı muameleler yapılıyor. Çocuklarımız şu an bu politikaların son bulması için açlık grevine girmişler. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Korkmuyoruz ve haklılığımızdan taviz vermeyiz. Tüm anneleri bu grevlere destek vermeye ve ses çıkarmaya çağırıyorum” dedi.
“Ya çocuklarımızın talepleri bir an önce karşılanır ya da biz de cezaevi önünde eylem yaparak greve gireceğiz” uyarısında bulunan Anne Timur, "Biz Kürt halkı olarak haklarımızı talep ettiğimiz için bu kadar zulüm görüyoruz. Öldürdükleri her bir Kürt için bahane üretiyorlar. Ama bu zulüm politikalarına boyun eğmeyeceğiz" diye belirtti.