Adalet Nöbeti'nde tutsaklara işkenceye dikkat çekildi

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti’nde, tutsaklara dönük işkenceye dikkat çekildi, "Bu ülkede adalet yok, hayat yok" mesajı verildi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 380’nci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Eyleme, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eşbaşkanları katıldı.

Eylemde konuşan tutsak yakını Reşahat Ada, yasaların uygulaması için burada olduğunu belirterek, "30 yılını dolduran tutuklular var. Ama infazları yakılarak, tahliye edilmiyorlar. 30 yıldır devlete karşı direniyorlar. Hasta tutuklulara kelepçeli muayene dayatılıyor. Hastalar, tedavi olmak istiyor. Kelepçeli muayene kabul edilemez. Bu ülkede adalet yok, hayat yok. Barış ve adalet istiyoruz. Durdurun bu zulmü. Siyasi partiler bize destek versinler. Raporumuza sahip çıksınlar. İstanbul İzmir’de Adalet Nöbeti için mücadele eden anneleri kutluyorum" dedi.

Eylem, "Hak, hukuk, adalet” ve “Bijî berxwedana zindanan" sloganlarıyla son buldu.