Adalet Nöbeti: Tutsaklar için ayaklanmaya çağırıyoruz

Adalet Nöbeti’ni sürdüren aileler, topluma tutsaklar için "ayaklanalım" çağrısı yaptı.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 331’inci gününde devam etti. Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen ailelere, Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), 78'liler Derneği ile Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren destek verdi.

 Eylemde hasta tutsak yakını Raşahat Ada, eylemlerinin 331’inci günü olmasına rağmen, alanlarda hak talep ettiklerini ancak hiç kimsenin hasta tutsaklar konusu üzerinde durmadığını belirtti. Ada, 2 Ekim’de İstanbul, İzmir, Amed ve Van'dan Ankara’ya siyasi partilere yaptıkları ziyaretler kapsamında CHP’nin kendilerine kapılarını açmadıklarını söyledi. Ada, “Bütün dünya ve Türkiye bilsin ki CHP kapısını bizlere açmadı. CHP hasta tutuklularımızın durumunu kabul etmedi. Tedavileri kabul etmediler…  Biz onları burada bir kez daha kınıyoruz. Tek damla kanımız kalana kadar hasta tutuklularımızı durumunu sormaya devam edeceğiz” dedi.

 'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HER ALANDAYIZ'

Ada, Rize Kalkandere Cezaevinde dün katledilen hasta tutsak Süphan Çabuk’in durumuna dikkat çekerek, “Dün yine bir tutuklu daha yaşamını yitirdi. Tek bir tutuklu bile cezaevinde kalana kadar onların onurlu ve şerefli mücadelelerinin arkasında duracağız. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı iyi bilsin ki hasta tutuklular üzerindeki baskı, şiddet ve disiplin cezalarını kabul etmiyoruz. Biz onların sesiyiz ve sesleri olmaya devam edeceğiz. Burada bütün dünyaya sesleniyoruz; kalkın, ayaklanın…  Çocuklarımızın cenazeleri kapılarımıza gelmesin. Artık yeter yeter” diye konuştu.

 Hasta tutsak yakını İnci Güler ise "Çocuklarımız için her alanda olacağız. Ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bu durumu yapan kişileri kınıyoruz” dedi.  

Eylem, “Bijî berxwedana zindana” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.