Adalet Nöbeti: Tutsaklara düşman hukuku uygulanıyor

Adalet Nöbeti'ndeki aileler, tutsaklara düşman hukuku uygulandığını belirterek, "Taleplerimiz yerine getirilmediği sürece alanlarda olacağız" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için aileler tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti, 205'inci gününde devam etti.  Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Amed Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üye ve yöneticileri destek verdi.
 
'HASTA TUTSAKLARIN DURUMU AĞIR'
 
Tutsak yakını Herdem Merwanî, "Bizim taleplerimiz bellidir. Talebimiz hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmasıdır” dedi.
 
Hastanelerin verdiği “cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen hasta tutsakların ATK engeline takıldığı için serbest bırakılmadığını ifade eden Merwanî, “Hasta tutukluların durumu iyi değil. Düşman hukuku ile tutuklularımıza yaklaşmayın. Artık sesimiz duysunlar. Bize söz verenler sözlerini yerine getirmiyor. 125 gündür biz çağrıda bulunuyoruz. Bizim taleplerimiz yerine getirilmediği sürece, alanlarda olmaya devam edeceğiz. Özellikle siyasi partilerden sesimize ses olmalarını istiyoruz” diye konuştu.