Ağrı’da işgalcilere ağır darbe: 25 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesinde işgalci Türk ordusuna ağır darbe vurdu. Gerçekleştirilen bir dizi eylemde tespit edilen 25 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimiz, Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

21 Mart günü saat 09.45’te güçlerimiz Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kozili karakolu yolu üzerinde devriye gezen kirpi tipi zırhlı bir aracı hedeflemek suretiyle yoğun ateş altına almıştır. Etkili bir şekilde vurulan zırhlı araçta patlamalar meydana gelmiş ve araç tümden imha olmuştur. Eylem ardından olay yerine müdahale amaçlı gelen düşman birliklerine yönelik ise 2 sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem dizilerinde toplam 24 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

17 Mart günü yine Bazid ilçesine bağlı Vedat Özkaya karakolunun güvenlik tepesindeki askerlere yönelik güçlerimizce bir suikast eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

20 Mart günü saat 17.30 sularında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Süleyman ve Kartal Tepeleri, Xakurkê bölgesine bağlı Goşine alanı ile Zap bölgesine bağlı Zap suyu çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”