Aileler: Bize ve tutsaklara özel savaş uygulanıyor

Adalet Nöbeti’ni ATK önünde sürdüren aileler, "Hem hasta tutuklulara hem de ailelerine özel savaş uygulanıyor” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 330’uncu gününde Adli Tıp Kurumu  (ATK) önünde devam etti. Eyleme,  Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi(DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP)  ile 78'liler Derneği üyeleri destek verdi.

 
'ELİNİZDEN GELENİ BUGÜN YAPIN'


Hasta tutsak Abdülhalim Kırtay'ın kızı yazar Herdem Merwanî, hasta tutsakların durumunun gittikçe ağırlaştığını belirterek, “Babamın hastalığı 15 gündür daha da ağırlaştı. Babamın yaşam hakkı kendisinden alındı. Hem hasta tutuklulara hem de ailelerine özel savaş uygulanıyor” dedi.

 
ATK'ye de tepki gösteren Mervanî, şöyle dedi: “Bir kez daha diyoruz, sorumlu sizsiniz bu konuda adım atın. Burada bir kez daha siyasi partilere ve sivil kurumlara çağrı yapıyoruz; elinizden geleni bugün yapın. Bugün yapmayacaksanız ne zaman yapacaksınız?  Ölüm üzerine politika yapmayın. Ölümler üzerinde kazanma-kaybetme anlayışını kabul etmiyoruz.”