Aileler, katledilen Sincar için buluştu

İHD üyeleri ve kayıp yakınları, katledilen DEP Milletvekili Mehmet Sincar için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eyleminin 760’ncı haftasında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Mehmet Kamaç, katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar’ın eşi Cihan Sincar, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Eylemde, Êlih’te 4 Eylül 1993’te uğradığı silahlı saldırıda katledilen DEP Milletvekili Mehmet Sincar ile Metin Özdemir’in failleri soruldu.
Eylemde Cihan Sincar,  HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, İHD Şube Başkanı Ercan Yılmaz da konuştu, Mehmet Sincar’ın hikâyesi okundu.  


ÊLIH
Êlih’te de İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 596’ncı haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi yöneticileri katıldı.
İHD MYK Üyesi Zeki Tangüner, Cumartesi Anneleri'nin eylemlerine yapılan saldırıya tepki gösterdi.