Ailesi katledilen Şenyaşar'ın tutukluluğuna devam

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından ailesi katledilen Fadıl Şenyaşar'ın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar Ailesi ve işyerlerine dönük saldırısı olayına ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşma, koronavirüs nedeniyle Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi yerine nöbetçi Malatya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  
Saldırıda babası ve 2 kardeşini yitiren Fadıl Şenyaşar ile aynı dosya kapsamında tutuklu yargılanan AKP'li Yıldız'ın yakınlarından Enver Yıldız, tutuklu bulundukları Urfa ve Elazığ cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

İDDİANAMEYE TEPKİ

SEGBİS ile savunma yapan Fadıl Şenyaşar'ın avukatları, iddianamede saldırının hastane boyutunun olmadığını belirtti. İddianamenin savcılığa geri iade edilmesi gerektiğini vurgulayan avukatlar, müvekilleri için tutukluluğun cezalandırmaya dönüştüğünü belirterek, tahliye talep etti.
Nöbetçi mahkeme, hiçbir talebi kabul etmeyerek, duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

AKP'LİLER KATLETTİ

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları, Şenyaşar Ailesi'ne işyerlerinde saldırmış ve saldırı yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmişti. Saldırıda Baba Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ile Adıl Şenyaşar yaşamını yitirirken, Ferit, Memet, Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 9 kişi ise yaralanmıştı.