'AKP ile ahlak çöktü, insani değerlere saldırı arttı'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, AKP-MHP iktidarının, cenazeyi kargoyla göndererek insani değerlere açık bir saldırıda bulunduğunu belirtti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, HPG’li Agit İpek’in cenazesinin PTT aracılığıyla ailesine göndermesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, insanı yaşatmak için topyekûn bir mücadelenin verildiği bir süreçte, yaşamını yitiren bir insanın cenazesine saygının, en temel gömülme hakkının bile yok sayıldığı ahlaki çöküşün görüldüğüne dikkat çekildi.

'İNSANİ DEĞERLERE SALDIRILDI'

Açıklamada şöyle denildi:
“Siyasi iktidar uzun zamandır sürdürdüğü toplumsal ayrıştırma ve zulüm politikalarına bir yenisini eklemiş ve bu insanlık dışı uygulamanın usulüne uygun olduğu Meclis kürsüsünden açıkça savunulmuştur. İnsan bedeninin, bir eşya olarak görülüp kargo ile ailesine gönderilmesi, hem ailesine, hem topluma hem de insani değerlere açık bir saldırıdır. Cenazenin araçsallaştırılması annelerin yüreğine saldırıdır. Toplum barışına, halkların birlik beraberlik içinde yaşama isteğine saldırıdır.
İktidarın nefreti körükleyen bu ve benzeri uygulamalarını ve bunun savunulmasını kınıyoruz. Sorumluların aileden ve toplumdan özür dilemelerini, idari ve adli olarak adil soruşturma yürütülerek yargılanmalarını talep ediyoruz.”