AKP’nin miting oyunları: ’Gezi turu’ diye AKP mitingine götürüldüler

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Urfa’ya gezi turuna gidiyoruz’ diyerek öğrencileri AKP’nin Adana mitingine götürdü. Öğrencilere miting boyunca yemek bile verilmedi.

Mitinglere taşıma ve zorlama ile binlerce kişiyi götüren AKP’nin Adana mitingi için yaptığı, akıllara ‘Banker Bilo’ filmini getirdi. AKP’liler, ‘Geziye çıkıyoruz’ dedikleri öğrencileri AKP Adana mitinginin ortasına bıraktı. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı ve katılımın sönük geçtiği mitingde mağdur olan gruplardan biri ise Batman Üniversitesi öğrencileri oldu.

AKP’nin 21 Mayıs 2022 günü Adana’da düzenleyeceği miting için çevre il ve ilçelerden otobüslerle insan taşındı. Batman Üniversitesi Rektörlüğü ise Urfa’ya gezi adı altında etkinlik düzenledi. 2021-2022 eğitim sezonunun sonu olduğu için öğrenciler de gezi turuna katılmak istedi. Batman Üniversitesi Rektörlüğü üç otobüs ayarlayarak, öğrencilere gezi boyunca tüm masrafların kendilerine ait olacağını bildirdi.

Ancak öğrenciler kandırıldıklarını Adana yolunda anladı. Öğrencilere ‘gezi yerini değiştirdik, Adana’ya gidiyoruz’ yanıtı verildi. Urfa’ya gideceklerini düşünen öğrenciler, kendilerini AKP Adana mitinginde buldu. Bir gün boyunca öğrencilerin hiçbir ihtiyacı karşılanmadı.

Geziye katılan ve isminin verilmesini istemeyen bir öğrenci, “Bizi kandırdılar. Adana’ya gittikten sonra artık başka çaremiz kalmadı, miting alanında bekleyerek otobüsün Batman’a geri götürmesini bekledik. Kandırıldık, mağdur edildik’ diyerek tepki gösterdi.

Üniversitede organize gezi turları rektörlüğün izni dışında yapılamıyor.

VAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AKP MİTİNGİ İÇİN SEFERBER

Van İl Müftülüğü de imamlara talimat vererek, “Her imam bir minibüs köylü ile mitinge katılacak” talimatını verdi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Haziran’da yapacağı miting için imamlara talimat gönderen Van İl Müftülüğü, mitinge katılmaları konusunda uyardı.

Erdoğan, 11 Haziran 2022 günü Van’a gidiyor. Erdoğan’ın gezisi için bütün kurumlar seferber edildi. Valilik, Kaymakamlıklar, muhtarlıklar ve il müftülükleri harekete geçerek kamu personeline mitinge katılmayı zorunlu kıldı. Daha önce torpil ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Van İl Müftülüğü ise konuya ilişkin Van’da görev yapan bütün imamlarla iki toplantı düzenledi. Eski Ülkü Ocakları Başkanı, şimdiki Van İl Müftüsü olan Ömer Keskin, imamlara tüm köylerden katılımın sağlanması için Cuma namazında vaiz verilmesini ve her imamın bir minibüs köylü ile mitinge gelmeleri ve yol masraflarını da imamların cebinden karşılamasını istedi.

Yapılan iki toplantıda birçok imam bu karara itiraz edince İl Müftüsü bugün bir toplantı daha düzenleyerek katılmayanlar hakkında işlem yapılacağını söyleyecek.