Arap ve Êzidîler, Şengal’de Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü

Şengal Özerk Yönetim öncülüğünde Êzidi ve Arap halkları 'Önder Apo’nun Özgürlüğü Şengal Halkının Özgürlüğüdür’ şiarıyla yürüyüş düzenledi.

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Şengal'in bütün Êzidi, Arap, aşiret liderleri, kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kitlesel yürüyüş düzenledi.

Xanesor’a bağlı Xelef köyünde bir araya gelen halk, Kürtçe ve Arapça ‘Önder Apo’nun Özgürlüğü Şengal Halkının Özgürlüğüdür’ yazılı pankartı taşıyarak Bare köyüne doğru yürüyüşe geçti.

 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde Arap ve Êzidî halkı, Barê köyüne ulaştı.

'İNŞA EDİLEN SİSTEM ÖNDER APO'NUN EMEĞİDİR, ESERİDİR'

Açıklama Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şemo tarafından yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Burada inşa edilen sistem Önder Öcalan’ın emeği ve girişimlerinin bir eseridir. Bu sistemde tüm bileşenler yer almaktadır. Önder Öcalan’ın düşüncesi ortak yaşam, halkların ve kadınların özgürlüğünü esas almaktadır. Bizler de aynı şeyi talep ediyoruz. Bizlerin toplumsal, siyasi ve askeri yaşamda bu düşünce sistemini esas almamız ve her yere Önder Öcalan’ın düşüncelerini yaymamız gerekiyor.

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

Önder Öcalan bir halkın haklarını talep ettiği ve büyük bir davanın insanı olduğu için tecrit ediliyor. Önder Öcalan’a uygulanan tecrit, bir bireye uygulanan tecrit değil, halkların özgürlük talebine uygulanan tecrittir.”

'ÖNDER APO'NUN SAVAŞÇILARI HALKI KURTARDI'

Êzidî Özgür Kadın Hareketi adına Şemê Remo da şu mesajları verdi: “Önder Apo’nun savaşçıları DAİŞ çetelerinin önünü aldığı ve Êzidî halkını katliamlardan kurtardığı için ona tecrit uygulanmaktadır. Êzidî kadınları olarak Önder Apo’nun özgürlüğü için her zaman direniş içerisinde olacağız. Şengal halkı ve özellikle Şengalli kadınlar olarak Önder Apo’ya uygulanan tecridi kınıyoruz.”

Êzidî kadınlarının kazanımlarına dikkat çeken Şemê Remo, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Êzidî kadınları olarak Önder Apo’nun fikirleriyle kendimizi örgütledik. Önder Apo’nun esas aldığımız fikirleri sayesinde Êzidî toplumunda büyük değişimler oldu. Tarihte birçok ferman yaşadık ancak hepsi unutuldu. Êzidî halkına yönelik başlatılan son ferman ise Önder Apo sayesinde tüm dünya tarafından duyuldu.”

Şemo Remo, CPT’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine işaret ederek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan haber alınıncaya dek direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

'ARAP HALKI ÖNDER ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYOR'

Arap Bileşenleri Meclisi adına konuşan Xideyîr Saleh ise ortak bir şekilde yaşamak için Demokratik Ulus sistemini kendilerine esas aldıklarını söyleyerek, şunları belirtti: “Demokratik Ulus sistemi sayesinde 2014 yılında yaşanan katliamdan sonra topraklarımıza geri dönebildik ve ortak bir yaşam çerçevesinde yaşamımızı sürdürebildik. Arap halkı olarak Önder Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz ve İmralı’da uygulanan tecridi kınıyoruz."