Bafıl Talabani’den Raperin’in yıldönümünde ‘birlik’ çağrısı

YNK lideri Bafil Talabani, Raperin’in 32’nci yıldönümünde Ranya’da düzenlenen kitlesel törende yaptığı konuşmada ‘birlik’ çağrısında bulundu.

Güney Kürdistan halkı 32 yıl önce 5 Mart 1991’de Süleymaniye’ye bağlı Ranya’da diktatör Saddam Hüseyin’in Baas rejimine karşı büyük bir ayaklanma başlamıştı.

Ayaklanmanın yıldönümünde YNK lideri Bafil Talabani, Ranya’da düzenlenen törene katıldı.

Kürdistan halkının 32 yıl önce Kürdistan’daki en kötü rejimi yıktığını belirten Talabani, bu ayaklanmanın Kürt halkı ve Kürdistan’ın özgürlüğünün başlangıcı olduğunu ifade etti.

Talabani “Ancak döktüğümüz kana gereken saygı duyulmadı. YNK, 2 yıldır hükümetin yarattığı boşluğu doldurmaya çalışıyor” dedi.

Ulusal birliğin öneminden bahseden Talabani, “Tüm çabalarımızı Kürdistan’ın birliğini korumak için sarf ediyoruz. Birlik olarak Kürdistan’ın 4 parçasını birleştiremeden şehitlerin hayallerini yerine getiremeyeceğiz” şeklinde konuştu.

KDP'YE ÇAĞRI: KÜRDİSTAN'IN İKİYE BÖLÜNMESİNİ İSTEMİYORUZ

Kürt siyasi partilere de çağrıda bulunan Talabani, şu ifadeleri kullandı: “Bugünü fırsat olarak görüp partilere barış eli uzatalım. Kürdistan Bölgesi’nin ikiye bölünmesini istemiyoruz. Halk bu bölge için kanlarını döktü, bizler de inşa ettik. Adalet istiyoruz. Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımıza hizmet edebilmek için herkese elimizi uzatıyoruz.”

Bafil Talabani son olarak KDP’ye de çağrıda bulundu: “Sizler de bunları istiyorsanız, bizler hazırız. Ancak istemiyorsanız zarar gören sizler olursunuz.”