Barış Anneleri’nden soykırım operasyonuna tepki

Wan Barış Anneleri Meclisi, Colemêrg ve ilçelerinde aralarında Barış Anneleri’nin de bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınmasına, “Size asla boyun eğmeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Colemêrg  (Hakkari) merkez ve Gever  (Yüksekova), Çelê (Çukurca) ve Şemzînan (Şemdinli) ilçelerinde soykırım operasyonları kapsamında 24 kişinin gözaltına alınmasına Wan’da yapılan açıklaması ile tepki gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan İl binası önünde Wan Barış Anneleri Meclisi tarafından yapılan açıklamada “Baskınlar ve gözaltılar durdurulsun, anneler onurumuzdur” pankartı taşındı.

‘KEYFİ UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN’

Gözaltındaki Barış Anneleri’nin ciddi sağlık sorunları yaşadığını, bunlardan birinin de Fatma Duman olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyleyen Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Kürtler yıllardır onurlu bir barışın mücadelesini yürütüyor. Bu onurlu barış mücadelesinin en kıymetli temsilcisi de Barış Anneleri’dir. Barış Anneleri’nin talepleri hakikat talebidir, en masum taleptir. Onurlu barışın sağlanması ve artık kan dökülmemesinin mücadelesini yürütüyorlar. Bizler de bu annelerin onurlu mücadelesinin yanındayız. Bu mücadele, bir kez daha asla geri adım atmayacaktır. Ne gözaltı, ne tutuklama, ne baskılarınız bizlere geri adım attırmayacaktır. Haksız, hukuksuz, keyfi uygulamalardan AKP-MHP bir an önce vazgeçsin”  dedi.

‘ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Ardından söz alan Wan Barış Anneleri Meclisi üyesi Saadet Öklü ise, “Annelerimizi gözaltına alan anlayışı buradan kınıyoruz. Çocuklarımızı cezaevine koydunuz, şimdi de annelerimizi mi cezaevlerine koyacaksınız? Biz ne asker, ne polis ne de gerilla yaşamını yitirsin istemiyoruz. Annelerimiz sağlık sorunları yaşıyor. Bugün en büyük utanç sağlık sorunu yaşayan annelerin gözaltına alınmasıdır. Annelerimizi bir an önce serbest bırakın! Size asla boyun eğmeyeceğiz. Barış istiyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklama, alkış ve “Bijî berxwedana dayika” ile “Bijî berxwedana jinan” sloganları ile son buldu.