Özgür Basın emekçisi Salaz Wan’a uğurlandı

Süleymaniye’de gazeteci ve yazar Necmettin Salaz için düzenlenen anma töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene ailesi, dostları, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve siyasetçilerden oluşan kalabalık bir kitle katıldı.

Merasim, Sinema Salim adlı mekânda saat 10:00'da başladı. Katılımcılar, saygı duruşunun ardından Necmettin Salaz'ın yaşamını ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterisini izledi. Sinevizyon gösterisi sırasında duygusal anlar yaşandı.

Açılış konuşmasını Çetır Basın Şirketi adına Aras İbrahim gerçekleştirdi. İbrahim, Necmettin Salaz'ın emekçi kimliğine vurgu yaparak, onun yolu üzerinde kararlılıkla ilerleyeceklerini ifade etti.

Ardından KCK'nin Necmettin Salaz'a ilişkin gönderdiği mesaj okundu.

Kurdsat Televizyonu yöneticisi Rasan Muxtar, televizyon adına bir mesaj okuyarak Necmettin Salaz ile uzun yıllar çalışmış olmanın gururunu paylaştı.

YNK Başkanı Bafil Talabani, Necmettin Salaz'ın şehadeti nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade ederek ailesine başsağlığı diledi.

Güney Kurdistanlı yazar ve siyasetçi Muhemmed Emin Pêncewînî, Necmettin Salaz'ın Kurdistan halkı için sembol bir yurtsever olduğunu vurguladı.

Törende ayrıca Şanaz İbrahim Ahmet'in, Necmettin Salaz için gönderdiği başsağlığı mesajı okundu.

Gazeteci Semira Seit, Necmettin Salaz'ın basın şehidi olduğunu ve her zaman güçlü bir yurtsever olarak çalıştığını dile getirdi. Semira, Salaz'ın dört parça Kurdistan'da yaşayan halklar arasında bir köprü olduğuna dikkat çekti.

Merasimde ailesi adına konuşma yapan Cemil Demir, kardeşini bir öğretmen olarak tanımlayarak, "Mamoste iyi bir yurtseverdi. Hiçbir zaman Türk devletinin baskılarına boyun eğmedi" dedi. Demir, ailesi adına Necmettin Salaz'ın mücadeleci yönünü vurgulayan bir mesaj okudu.

Törenin ardından, "şehid namirin" sloganı eşliğinde Necmettin Salaz'ın cenazesi, katılımcılar tarafından omuzlarda taşınarak Kuzey Kurdistan'a doğru yol aldı. Salaz, memleketi Wan’da son yolculuğuna uğurlanacak.