Başûrê Kurdistan Özgürlük Hamlesi'ni sahiplendi

Abdullah Öcalan’a Özgürlük-Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Hamlesi, Silêmanî’de siyasetçi, aydın, sivil toplum aktivisti, akademisyenler tarafında yapılan basın açıklamasıyla sahiplenildi.

Dünya çapında 74 ülkede başlatılan Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Hamlesi’ne destek vermek amacıyla Silêmanî’deki Azadî Parkı’nda basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına çok sayıda siyasetçi, aydın, sivil toplum aktivisti, akademisyen katıldı.

Açıklama öncesi Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Basın açıklaması, ‘”Önder Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Eylem Komitesi adına yazar ve siyasi gözlemci Adil Osman okudu.

ULUSLARARASI KOMPLO BAŞARISIZ KILINDI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümüne girildiğini hatırlatan Adil Osman, “Halkımız bu eşi benzeri görülmemiş zulme karşı güçlü bir şekilde direnmiş, onlarca yurtsever bedenlerini ateşe vererek Abdullah Öcalan’ın esir alınmasını reddetmiştir. O karanlık günlerde halkımızın birliğini simgeleyen şey halkımızın cesur tavrıydı. Önder Apo, halk ve Özgürlük Hareketi arasında üçlü diyalektik bir bağ kuruldu. Bu üçgenin her köşesinden atılacak her olumlu adım, halkımızı özgürlüğe yakınlaştıracaktır. İşgalcilerin asıl amacı, Önderlik ve Kürt halkı arasındaki bağları koparmaktı. Ancak işgalciler ve komployu geliştirenler başarısız oldu” dedi.

Adil Osman, Abdullah Öcalan’ın kimliği inkar edilen Kürt halkı ve savaş girdabından çıkamayan Ortadoğu için barışçıl çözüm ve halkların ortak yaşamı olan Demokratik Ulus paradigmasını hayati önemde gördüğünü ifade etti.

Abdullah Öcalan’ın Kürt halkından direnişçi, devrimci ve cesur bir kadın öncülüğü yarattığına dikkat çeken Osman, “Bu nedenle bu devrimci ve mücadeleci lider şu anda hapishanede tecrit altında tutuluyor. Ancak Abdullah Öcalan direnişi tercih etti. Türk faşizmi ve NATO Gladyosunu bozguna uğrattı. Aynı zamanda Önder Abdullah Öcalan, faşizm, işgalcilerin yozlaşmış talepleri, kapitalist sistem ve İmralı dayatmalarına asla teslim olmadı” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH ÖCALAN ORTAK VE ÖZGÜR YAŞAM FİKRİNİ ORTAYA KOYDU

İktidar sistemleri içerisinde toplumun büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına değinen Osman şöyle devam etti: “Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve paradigması insanlığın karşı karşıya kaldığı tüm sorunların çözüm anahtarıdır. Ortaya koyduğu tez, insanlığı kalıcı bir çözüme götürecek tek net ufuktur. Şu anda toplumların Önder Apo’nun paradigmasını derinlemesine anladığını görebiliyoruz. Enternasyonal kadın ve erkekler, dünya genelinde bulunan insan hakları merkezleri ve faşist Türk devleti üzerinde bu paradigma sayesinde baskı oluşturuyor.”

Adil Osman, Kürt halkı ve bölgedeki tüm toplumların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması konusunda ısrarcı olmalarının nedeninin, Abdullah Öcalan’ın sadece kendisi ve halkı için değil tüm insanlık için demokratik konfederalizm çerçevesinde bir ortak ve özgür yaşam fikrini ortaya koyması olduğuna dikkat çekildi.

İHANET OLDUKÇA MÜCADELE DE OLACAKTIR

Başûrê Kurdistan başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan ekonomik, siyasi ve insan hakları krizlerinin ve  işgalcilerin saldırılarının ihanetle bağlantılı olduğu ifade edilen açıklamada, “Dolayısıyla Sayın Abdullah Öcalan, işgal ve ihanet olduğu sürece devrim ve direnişin de var olacağını vurguluyor” denildi.

ABDULLAH ÖCALAN’IN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ KAÇINILMAZ

Osman son olarak, “Bizler Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt ve Ortadoğu halklarının barışçıl çözümünün garantisidir diyoruz. Dolayısıyla Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü barış ve çözümün kaçınılmaz bir gereğidir” diye kaydetti.