Batman'da gasp protesto edildi

Batman Belediyesi gasp edildi ve ablukaya alındı. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "AKP sağlığı tehdit ediyor ve Kürt düşmanı" dedi. Polis 16 kişiyi gözaltına aldı.

Batman Belediyesi, sabah saatlerinde polis bariyerleri ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı. Eş zamanlı olarak kent genelinde evlere düzenlenen baskınlarda aralarında Batman Belediyesi eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile belediye meclis üyelerinin olduğu 12 kişi gözaltına alındı. Belediye kayyumla gasp edildi.

MECLİS ÜYELERİ VE ÇALIŞANLARA ENGEL

Meclis üyeleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Memcik, dezenfekte çalışmaları ile birçok hizmetinin aksadığını ifade ederek, belediye binasına girmek istedi. Polis, Memcik ve meclis üyelerinin içeri girmesini engellerken, Memcik, engellemeye tepki gösterdi, "Salgının olduğu bugünlerde halkın sağlığı tehlike altında" dedi. Belediye önünden geçen halk da "Ayıp değil mi, işgaldir", "Belediye önünde polis olmaz, halk olur" şeklinde tepki gösterdi.

'AKP KÜRT DÜŞMANI VE SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR'

Daha sonra ise belediye binası önüne HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve partililer geldi. Başaran, "Biz halk sağlığını sizden daha fazla düşünüyoruz. AKP sağlığı tehdit ediyor. AKP bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. AKP Kürt düşmanıdır. Burada herkes buna alet olmaktadır. AKP darbecidir. Bugün buna gülenler hukukun önünde mutlaka hesap verecektir. Eğer kılımıza dokunurlarsa, başımıza bir şey gelirse buradakiler sorumludur" dedi.

SALDIRI VE GÖZALTI

Ardından polis  çembere aldığı gruba saldırdı ve salgın nedeniyle maske takan kişileri gözaltına aldı. Saldırıda bazı kişiler darp edilirken, aralarında HDP İl eşbaşkanları Ömer Kulplu ve Fatma Ablay'ın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.