Bazid'de 8 işgalci cezalandırıldı, Çelê'de 2 mevzi imha edildi

Gerillalar Bazid'de pusulama faaliyeti gerçekleştiren askerleri 5 metre mesafeden etkili vurdu. Eylemde biri rütbeli olmak üzere 8 Türk askeri öldürüldü. Çelê'de ise 2 mevzi içindeki askerlerle birlikte imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

BAZİD’DE 8 ASKER CEZALANDIRILDI

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemin ayrıntıları şöyledir;

28 Ağustos günü saat 00.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkaniyê ve Girberana karakolları arasındaki alanda pusulama faaliyeti yürüten işgalci TC ordusuna ait bir birlik güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. 29 Ağustos günü saat 05.00’da keşif uçaklarının desteğiyle alanda harekete geçen düşman birliği 5 metre mesafeden güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Yakın mesafeden vurulan işgalciler, verdikleri ağır kayıplar sonucu paniğe kapılmış ve alandan kaçmışlardır.

 Düşman birliğinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde biri rütbeli olmak üzere toplam 8 düşman askeri cezalandırılmıştır.  

Eylem ardından işgalci TC ordusunun ağır silahlar ile çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalaması sonucu arazide çıkan yangın devam etmektedir.

Bu operasyon 29 Ağustos günü saat 11.00’de keşif uçaklarının desteğiyle alandan geri çekilirken, işgalci TC ordusu alanda pusulamalar yapmaktadır.

İŞGALCİLER KAYIPLARINI GİZLİYOR

İşgalci TC devleti kendi güdümünde bulunan özel savaş medyası aracılığıyla, yaşanan çatışmada sadece 2 kayıplarının olduğuna dair yalan haberler yaparak gerçek kayıplarını kamuoyundan gizlemektedir. İşgalci devletin servis ettiği açıklamalar ve haberler tamamen özel savaş kapsamına girmekte olup, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

2 DÜŞMAN MEVZİSİ İMHA EDİLDİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Ağustos günü saat 19.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê Tepesi’nde bulunan işgalci TC ordusuna ait mevzileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemde etkili bir şekilde vurulan 2 düşman mevzisi içindeki işgalci askerlerle birlikte imha edilirken cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

AVAŞİN’DE BOMBARDIMAN SONUCU YANGIN ÇIKTI

29 Ağustos günü öğlen saatlerinde işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Mawata, Dirê Köyü ve Geliyê Basya alanlarını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda alanda çıkan yangın halen devam etmektedir.

ZAP’TA ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

27 Ağustos 2020 tarihli açıklamamızda 18 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanına yönelik hava saldırısı sonucunda Şilan arkadaşımız şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan kahraman yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Şilan Koçer
Adı Soyadı: Hiyam Kasım
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Ayşe – Nuh
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Ağustos 2020 / Zap

1993’te Derik’te dünyaya gelen Şilan yoldaşımız, Kürdistan değerlerine bağlı yurtsever bir aile ve çevrede büyümüştür. Rojava Devrimi’ne tanıklık eden ve aktif olarak içinde yer alan Şilan yoldaş, Kürdistan’ın özgürleşmesinin yolunun kesintisiz bir mücadeleden geçtiği gerçeğinin her zaman farkında olmuş ve 2018’de Rojava’dan gerilla saflarına katılmıştır. Yaşamı, duruşu ve katılımıyla her zaman öncü militan çizgisinin temsilcisi olan yoldaşımız, Demokratik Modernite’nin zafer gerillası çizgisinde uzmanlaşmak için her zaman derin bir yoğunlaşma içerisinde olmuştur.

Şehadete ulaşan Şilan yoldaşlarımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”