'Bedeli ne olursa olsun bu savaşı kazanacağız'

Türk devletinin tüm saldırılarına karşı Heftanin'i korumaya devam edeceklerini söyleyen gerilla Sara Ronahi, "Bedeli ne olursa olsun bu savaşı biz kazanacağız" diye konuştu.

İşgalci Türk devletinin saldırıları altında olan Heftanin'de gerillaların direnişi de devam ediyor. Heftanin direnişinde yer alan gerillalardan biri de Sara Ronahi. Uzun zamandır Heftanin alanında olan Sara Ronahi, Türk devletinin saldırılarını ve bu saldırılara karşı gerillaların direnişini değerlendirdi. Türk devletinin Heftanin'e yönelik başlattığı işgal saldırılarından bu yana alanda hakimiyet kuramadığını söyleyen Ronahi, işgal operasyonunda korucuların da askerlerin yanında yer aldığını belirtti. Gerillaların her eyleminde düşmanın geri çekilmek zorunda kaldığını hatırlatan Ronahi, "Türk devleti hemen hemen her gün hava saldırısı yapıyor. Bütün gücü ile gerillanın üzerine geldi fakat yine de gerilla karşısında başarılı olamıyorlar.

Gerilla arkadaşlar, uçak ve kobra saldırılarına karşı kahramanca savaşıyorlar ve Türk devletinin askerlerini alana indirmesine müsaade etmiyorlar. Hala askerlerini alana rahat bir şekilde indiremiyorlar. Gerillaların hiçbir alanda işgalcilerin geçişine izin vermiyor. İşgalcilere karşı kazanılan başarıların hepsi kahramanca savaşıp şehit düşen arkadaşlar sayesinde. Şehit arkadaşlar Heftanin'de direndiler ve direniş bayrağını bize devrettiler. Biz de şehitlere layık bir şekilde hareket edeceğiz" diye konuştu.

‘HEFTANİN ŞEHİTLERİ SAVAŞTA ÖNCÜ BİR ROL OYNADI’

Heftanin direnişinde şehit düşen gerillaların yaşamdaki duruşlarına da değinen gerilla Ronahi konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Şehit düşen gerillalar fedakar ve fedai bir ruhla yaşama katılıyorlardı. Bizler de şehit arkadaşlarımızın vasiyetini yerine getirmek için Cenga Heftanin'deki yerimizi alıyoruz. Mazlum, Zelal, Rêzan, Peyman, Rüstem hevallerle yaşamak gerekiyor, ancak o zaman onların yaşamının ne kadar anlamlı olduğunu görebiliriz. Onların bıraktığı yerden devam etmek görevimizdir. Şehitlerin ruhu ile katılım düşmanın planlarını boşa çıkaracak ve hiçbir zaman rahat nefes alamayacaklar. Bizden istenenleri zamanında yapmalıyız. Bedeli ne olursa olsun bu savaşı zaferle sonlandıracağız."

Pirbula’da yaşanan çatışmalarda da yer alan gerilla Ronahi, yaşanan çatışmalarda kahramanca savaşıp şehit düşen gerillalara ilişkin şunları anlattı: "O arkadaşları anlatmak çok zor. En son şehit Mazlum, Ferman, Warşin ve Sorxwin arkadaşlarla Pirpula'daydık. Onlar Pirpula savaşının kahramanları. Heval Warşin ve Sorxwin düşmanla yakın mesafede savaşarak şehir düştüler. Arkadaşlarına bir şey olmasın diye herkesten önce en ön cephede savaştılar. Heval Mazlum ve Ferman büyük kahramanlardı. Sadece şahadetlerinde değil yaşamda da kahramanca bir duruşa sahiptiler. Her yerde arkadaşlarla birlikteydiler. Yaşamda üzerlerine düşen rol ve misyonlarını yerine getiriyorlardı. Savaşta da öncü oldular."

HEFTANİN'DEN SAĞ ÇIKAMAYACAKLAR

Şehit Mazlum ile son 5 yıldır aynı alanda olduklarını söyleyen gerilla Ronahi, "Şehit Mazlum komutanımdı. Herkese savaşmayı ve yaşamı öğretti. Fedakarlık nasıl olur, PKK yaşamı nasıl doğru yaşanır, savaşın gerekleri nedir hepsini o bize öğretti. Bize, 'Örgüt söylemeden önce ne yapacağınızı bilmeniz ve kendi kendinize yapmanız gerekir' diyordu. Düşmana nasıl saldırmamız gerektiğini ve kendimizi nasıl savunacağımızı öğretti bize. Her anlamda bize öncülük etti. Heval Ferman da öyleydi. Onların sevgisi ve yoldaşlığı ile yaşıyor ve savaşıyoruz.

Cenga Heftanin için sloganımız 'Burası Heftanin'dir.' Düşman Heftanin'e gelebilir ama oradan sağ dönemez. Amacımız belli. Burası Kürdistan toprağıdır, ne bedel olursa olsun ödemeye hazırız. Ama Türk ordusu ve korucular hiçbir zaman Heftanin'den sağ çıkamayacak. Heftanin'i onlara mezar yapacağız" ifadelerini kullandı.