GÖRÜNTÜLÜ

Bêrîtan çizgisi ihanetçilere karşı başkaldırıdır

PKK'nin öncü komutanlarından şehit Bêrîtan'ı anan YJA Star gerillaları Sozdar Amara ve Zîlan Kobanê, Bêrîtan çizgisinin ihanetçilere karşı başkaldırı olduğunu ifade etti.

ŞEHİT BÊRÎTAN

YJA Star gerillaları Sozdar Amara ve Zîlan Kobanê, PKK'nin öncü komutanlarından Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.


Şehit Bêrîtan şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren tüm şehitleri anan YJA Star gerillası Sozdar Amara, “Şehit Bêrîtan ihanetçilere ve iktidar zihniyetine karşı eşi benzeri olmayan bir mücadele verdi. Özgürlük davası için canını feda etti. Onun yarattığı direniş çizgisinde yürüyen binlerce gerilla da özgür bir Kurdistan uğruna savaştı, şehit düşüt ve bugün hala mevzilerde düşmana karşı Bêrîtan ruhuyla savaşıyorlar.

İşgalci Türk devleti saldırılarıyla irademizi kırmak istiyor. Duruşumuz, mücadelemiz ve direnişimiz tüm bu saldırıları boşa çıkarıyor. Kadın gerillalar, halkının özgürlüğü ve onurlu yaşamı için kendilerini feda ediyor. Bütün bunlar şehit Bêrîtan’ın verdiği mücadelenin ve emeğin sonucudur. Şuanda Medya Savunma Alanları’nda büyük bir direniş yaşanıyor. Gerillalar düşmana karşı mevzilerde büyük bir coşku ve moralle savaşıyorlar. Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadeleye devam edeceğiz.

Bu süreçte kadınlara verilen rol ve misyonun yanı sıra şu anda üzerimize düşen görev de çok önemlidir. Bunun farkındayız. Bu yüzden yaşamımızda ve savaşımızda hedefimize ulaşmak için büyük bir çaba veriyoruz. Savaş tünellerinde her türlü teknik ve kimyasal silaha karşı yürütülen direniş eşi benzeri olmayan bir direniştir. Türk devletinin bu kadar vahşi bir şekilde saldırması aslında gerilla karşısında başarısız olduklarını gösteriyor” diye konuştu.

BÊRÎTAN’IN İZİNDEN YÜRÜYORUZ


Şehit Bêrîtan’ın hain işbirlikçilere karşı mücadele ettiğini söyleyen YJA Star gerillası Zîlan Kobanê ise şunları belirtti: “Şehit Bêrîtan’ın yarattığı direniş çizgisi ihanetçilere karşı başkaldırıdır. YJA Star gerillaları olarak bizler de bu güçle mevzilerde düşmana karşı savaşıyoruz. Bir kadın olarak heval Bêrîtan’ı esas almaktan ve onun çizgisinde yürümekten gurur duyuyoruz. Heval Bêrîtan’ın izinden yürüyen birçok arkadaş fedai eylemler yaptı. Şehit Bêrîtan çizgisini esas almamız ve buna sahip çıkmamız bizim için önemli. Bugün kadınlar her alanda mücadele ediyor. Bu çok önemlidir. Bundan sonraki hedef ve amacımız Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamaktır.”