Besni'de Kaymakamlık emriyle arama kurtarma çalışmaları durduruldu!

Semsûr Besni’de ekipler tarafından canlı tespit edilmesine rağmen Kaymakamlık emriyle arama kurtarma çalışmaları durdurulduğu belirtildi.

Mereş merkezli depremin etkileri devam ederken, arama kurtarma çalışmalarının devlet yetkilileri tarafından engellendiği ortaya çıktı. 

Semsûr’un Besni ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılan bir kişi, Besni'nin 15 Temmuz Şehitler Sitesi'nde bir evde Polonyalı arama kurtarma ekibi tarafından canlı tespit edildiğini ancak gece çalışmalara ara verildiğini belirtti.

Yardım gönüllüsü, sabaha karşı yeniden çalışma alanına gidildiğinde, canlı tespit edilen enkazın ve çevresinde enkazların yıkıldığını, içeride canlı belirtisi olmadığının açıklandığı ve cansız bedenlerin de çıkartıldığının söylendiğini belirtti.

Oradaki yetkililere durumu soran arama kurtarma gönüllüsü, Besni Kaymakamlığı tarafından enkaz toplama kararı alındığının söylendiğini bildirdi.

Karar sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan bazı iş makinelerinin sürücülerinin ise karara tepki gösterip Besni'den ayrıldığı ifade edildi.