Bismîl’de silahlı kavga: 1 kişi yaşamını yitirdi, 23 yaralı

Amed’in Bismîl ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 18 yaşındaki Arda Değer yaşamını yitirdi; 3’ü ağır olmak üzere 23 kişi ise yaralandı.

Amed’in Bismîl ilçesinde daha önce aralarında husumet bulunduğu iddia edilen iki akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada 24 kişi yaralandı. Yaralılardan 18 yaşındaki Arda Değer yaşamını yitirirken, 3 kişinin durumunun ise ağır olduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre; daha önce bir kadın kaçırma olayından dolayı aralarında husumet bulunan Kale ve Alkan aileleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin girişimi ile Tekel Mahallesi’nde barış yemeğinde bir araya geldi. Yemek sırasında taraflar arasında yaşanan sözlü tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Silahların kullanılmasıyla olay yerinde 24 kişi çeşitli yerlerinden isabet eden kurşunlar nedeniyle yaralandı. Yaralılar Bismîl’de ve Amed’deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan 18 yaşındaki Arda Değer ise, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 3 yaralının ise durumun ağır olduğu olduğu belirtildi.

İki aile arasındaki kavganın daha da büyümemesi için siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin girişimleri sürüyor.