Buldan: Herkes mutlaka sandığa gitmeli!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü dönemde tüm ülkenin huzurlu olduğunu belirtti. Buldan, "AKP'nin gitmesine az kaldı" diyerek, herkesi mutlaka oy kullanmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, final mitingini Iğdır’da yaptı. Belediye Meydanı’nda gerçekleşen mitinge, kent Milletvekili Habip Eksik, Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Murat Yikit, Iğdır Belediyesi eşbaşkan adayları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş, ilçe belediye eşbaşkan adayları da katıldı. 

Kitle, Sanatçı Serhat Çarnewa’nın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Daha sonra belediye eşbaşkan adayları halkı selamlayarak kısa konuşmalar yaptı. 

'AKP'NİN GİTMESİNE AZ KALDI'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasından satır başları da şöyle:

"31 Mart’a iki gün kaldı. Bu coğrafyada halkları canından bezdiren, bu topluma sevgiyi, adaleti, huzuru getirmeyen AKP iktidarının da iki günü kaldı. Şimdiye kadar halka ne verdilerse 31 Mart’ta da sandıklardan onu alacaklar. Bu halka hiçbir şey vermediler, insanların gülen yüzünü soldurdular, insanları yoksulluğa mahkum ettiler. Ama ektiklerini 31 Mart’ta sandıklarda biçecekler. 

31 Mart’ta HDP’nin rüzgarı Türkiye’nin her yerinde esmeye başlayacak. 

'KENTE YAPTIKLARI TEK YATIRIM CEZAEVİ!'

Ağrı Dağı ve Iğdır Ovası’nın yer aldığı bu coğrafyada tarım ve hayvancılığı bitiren bu zihniyetin artık kabul edilmemesi gerekiyor. Burada tek bir fabrika yok, olanlar da tek tek satılıyor. Burada işçilerimiz, pamuk yetiştirirken, o pamuk fabrikasının bile kapatılmasına tanık olduk. Buraya yapmış olduğu tek yatırım Iğdır Cezaevi’dir. Bunu her gün öve öve bitiremiyor. İnsanları tutuklayıp cezaevine göndermek için yaptılar. Oysa Iğdır halkını cezaevlerine değil, yatırıma, işe ihtiyacı var.

'ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜLÜRKEN HERKES HUZURLUYDU'

Herkes bilir ki çözüm süreciyle birlikte bu ülkede huzur vardı, insanlar yarınlarına güvenle bakıyordu. Hiç kimse yaşamını yitirmiyordu. Ancak o süreci bozdular ve inkar ettiler. Dün Tayyip Bey bu ülkeye barış katkısı sunan sevgili Ahmet Türk’ü bile hedef göstermiştir. İnsanda biraz utanma olur. Ahmet Türk gibi barış dönemlerinde her zaman elini taşın altına koyan, saçlarını barış için ağartan bir insanı belediye eşbaşkanı olmuş diye bu kadar karalamak hiç kimsenin haddi değildir.

SANDIĞA GİTME ÇAĞRISI

31 Mart’ta iktidara büyük bir ders verelim. Sakın ben oy kullanmayacağım demeyin. Bir oy çok önemli.

AKP, İyi Parti ve MHP, HDP’nin Iğdır’da kazanmaması için birleşti. “Bu oyun tutmayacak, halklarımız buna izin vermeyecek."

Açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve tutsaklara selam gönderen Buldan, “Bu seçimin kazananı sizler olacaksınız" mesajını verdi.

Miting, Sanatçı Cevdet Bağca’nın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.