Büyük bir yaşamın sahibi oldu

PKK’nin öncü kadrolarından Zilan ve Sema’nın izinden yürümeyi kendisine esas alan gerilla Eylem Zêvkan, büyük bir yaşamın sahibi oldu.

Gever’de yurtsever bir ailede dünyaya gelen Şilan Polat (Eylem Zêvkan) Kürt Özgürlük Hareketini çocuk yaşta tanır. Özgürlük mücadelesinde çok büyük bedeller ödeyen Polat ailesinden birçok kişi PKK saflarına katılmıştır. Şilan Polat da PKK’yi şehitler gerçeği ile tanır. İşgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırı ve baskıları, Şilan’ın yüreğinde büyük bir kin ve nefret uyandırır. Bu saldırıları asla kabul etmeyen Şilan, Kurdistan işgaline cevapsız kalmamak için arayışlara girer. Arayışları sonucunda Kurdistan dağlarındaki mücadelede yerini alır.

Zap alanına giden Şilan, PKK’de Eylem Zêvkan ismini alır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi ile kendini geliştiren Eylem Zêvkan, kısa sürede gerilla yaşamına ayak uydurur. Eğitimden sonra Zap alanına geçer. Dağlara kısa sürede alışır. Zap’ta 3 yıl boyunca pratik çalışmalarda yer alır. Kendisini Kadın Kurtuluş İdeolojisi konusunda eğiten ve aynı zamanda yoldaşlarının eğitimine de katkıda bulunan gerilla Eylem, en önemli görevinin Kürt Halk Önderinin fiziksel özgürlüğünü sağlamak olduğunu belirtir.  

Askeri yönden olduğu kadar ideolojik yönden de kendini geliştirir. Yaşama katılımı ile yoldaşlarına örnek olur. Zap, Garê, Metina ve Kurdistan'ın birçok bölgesinde gerilla faaliyeti yürütür Bu topraklardaki şehitlerin ruhunu devrimin esas yükü gibi omuzlarında taşır ve bu bilinçle mücadelesini sürdürür. Profesyonel bir gerilla olabilmek için askeri eğitim önerisi yapar. Bunun için Şehit Mahir Akademisi'ne geçer. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayıp usta bir keskin nişancı olur.

4 YOLDAŞI İLE BİRLİKTE SON KURŞUNUNA KADAR DİRENİR

PKK’yi yeni yaşam kurmanın alanı olarak gören gerilla Eylem, gerilla yaşamını daha da kutsal bir hale getirmek için mücadele eder. PKK’nin öncü kadrolarından Zilan ve Sema’nın izinden yürümeyi esas alır. Düşmana karşı fedai bir şekilde savaşır. Hayalleri ve umutları büyük olan Eylem’in pratikleri de buna denk olur. Her türlü saldırıya cevap verir. Düşmana karşı öfkesini örgütleyip intikam sözü vererek, işgalcilere arşı beslediği nefreti mücadelesinin temeli haline getirir. Böylece büyük bir yaşamın sahibi ve YJA Star'ın değerli bir militanı olur.

İdeolojik ve askeri eğitimden geçerek profesyonel bir gerilla olan ve bunu tüm pratiklerinde de gösteren gerilla Eylem, Önder Apo'nun 'Beni seven kadınlar yönünü Botan’a versin’ açıklamasını esas alır. Bundan dolayı 2017 yılında Botan bölgesine geçer. Bu alanda düşmana ağır darbeler vuran eylemlerde yer alır. Bu şekilde şehitlere verdiği sözü tutar ve yoldaşlarının hayallerini gerçekleştirmeye çalışır. Üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için hem ideoloji alanda, hem de yaşam alanında kendini geliştirir. Bu inançla yaşama katılır ve yoldaşlarına öncü olur.

İşgalci Türk devleti, 3 Ocak 2021'de Gabar bölgesine yönelik büyük bir saldırı başlatır. Bu saldırılarda Eylem Zêvkan ve 4 yoldaşı, işgalci Türk devletine karşı son kurşunlarına kadar fedai bir şekilde direnerek ölümsüzler kervanına katılır.

Şehit Eylem Zêvkan’ın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Eylem Zêvkan

Adı Soyadı: Şilan Polat

Doğum Yeri: Gever

Katılım Tarihi: 19.07.2013

Şehadet Tarihi ve Yeri: 03.01.2021 Gabar