CİK’ten Başur Hükümetine: Türk devletin katliamlarına karşı tavır alın

Kurdistan İslam Toplumu (CİK), Başur hükümetine Türk devletinin katliamlarına karşı tavır alma çağrısında bulundu.

Kurdistan İslam Toplumu (CİK), Türk Dış İşleri Bakanını Hakan Fidan’ın Başur hükümetini ziyaret etme amacının Kürtler arası bir çatışma zemini oluşturma arayışı olduğunu kaydederek, Başur hükümeti ve KDP’nin işgalci Türk devletin Kürtleri katleden saldırılarına karşı tutum alması çağrısında bulundu.

Kurdistan İslam Toplumu, Türk devletin Başur ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve SİHA’larla sivil insanları yoğun şekilde hedef aldığı bir dönemde Türk Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan’ın Başur’a ziyaret gerçekleştirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, İşgalci Türk devletin Kürtlere yönelik katliamları dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği bir dönemde Başur hükümeti ve KDP’nin sesiz kalmasına tepki gösterilerek, “Türk devleti Kurdistan’ın 4 parçasında, siyasal, sosyal, kültürel, lisansal olarak sürdürdüğü bu katliamı, şimdide fiziki ve biyolojik olarak sürdürüyor. Kürtleri yok etmek için bütün imkanlarını kullanıyor. Her gün Kuzey, Güney ve Batı Kurdistan’da SİHA’larla gazeteci, kadın, çocuk demeden katlediyor. Êzîdî, Alevi, Yarsan ve Müslüman ayrımı yapmıyor. Hepimizi katlediyor. Bu katliamlara uluslararası güçler ses çıkarmıyor. Birçoğu destek verirken, bir kısımda sessiz kalarak bu vahşete ortak oluyor. Eski MİT Şefi, çiçeği burnunda Dış İlişkiler Bakanı, çete liderinin göz bebeği Hakan Fidan, Güney Kurdistan’da Kürtleri çatıştırmak için mekik dokuyor. Diğer taraftan Güney Kurdistan’da sivil Kürt insanları katletmeye devam ediyor” denildi.

TÜRK DEVLETİN KATLİAMLARINI AKLAMA ÇABASI

Başur Kurdistan’da kendini Kürt hükümeti olarak görenlerin kendi vatandaşlarını katleden bir devlet yetkilisini büyük bir ilgi ile karşılamasının Kürt halkını derinden rahatsız ettiğini vurgulanan açıklamada, “Başur’da başta Barzani ailesi olmak üzere, çete Hakan Fidan’ın şahsında kendi vatandaşları için hesap sorup kıyamet koparmaları gerekir. Ancak Hakan Fidan ile kahkaha atarak, birbirlerini kucaklamaları basına yansıyor. Bu durum Kürt kanı taşıyanlar tarafından asla kabul edilmemelidir. PKK bir Türk askerini öldürdüğünde hemen kınama yayınlayan KDP’nin sorumluları, kendi vatandaşları ya da herhangi bir Kürt katledildiğinde ise hakikati yansıtmayan bilgilerle PKK’yi suçlayıp, terörist Türk devletini aklamaya çalışmaları yurtseverlikle asla bağdaşmamaktadır.

BARZANİ VE BAŞUR HÜKÜMETİNE ÇAĞRI: KÜRTLERİN DÜŞMANLARI İLE BİR ARADA OLMAYIN

Açıklamanın devamın da KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ve Başur Federal Hükümetin yetkililerine şu çağrıda bulunuldu: “Bu talihsiz ve hiçbir gerekçesi kabul edilmeyecek, Kürtleri ve Kurdistan’ı yok edecek, tutumunuzdan acilen vaz geçip  Şêx Êhmed Barzani’nin mücadele hakikatine geri dönün. Kürt bu kadar hürriyetlerine yaklaşmışken, yeminli Kürt düşmanı Türk devleti ile ortak hareket etmeyin. Saddam’ın zulmünü ne çabuk unutunuz. Enfali Halepçeyi nasıl unutursunuz? Bütün Kürtlere çağrımız birleşin. Kürtlerin azılı düşmanı Türk devletini karşı birlikte mücadele edelim. Türk devletini çökerttiğimizde, bütün Kürtler hatta Ortadoğu fitne ve yıkımdan kurtulmuş olacaktır. Her Kürt bireyine sahip çıkmayanlar Kürt ve Kurdistan’dan söz etmemeliler. Kürtlerin katilleri ile bu kadar hem hal olanlar, Allah’ın, tarihin ve Kürt halkının buğzuna ve nefretine düçar olurlar. Aklı selimle Kürtlerin ittifakı için herkes elini taşın altına koyarak, Kürtler arası gelişecek fitnenin önüne geçmelidir. “