CÎK ve ESP, Halepçe'de katledilenleri andı

CÎK, Halepçe Katliamı zihniyetine karşı ulusal birliğin önemine dikkat çekti. ESP de "Adaleti ezilenler sağlayacak" dedi.

Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenler, yıl dönümünde demokratik parti ve çevreler tarafından anılıyor.

CÎK: BİRLİK OLMAYAN KATLİAMIN ORTAĞI OLUR

Civaka Îslamiya Kurdistanê (CÎK), Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Halepçe Katliamı, insanlık tarihinde, Müslümanların kara lekesi ve yüz karası olarak karşımızda durmakta, vebali boynumuzda asılı durmaktadır. Tarihin en büyük soykırımlarından biridir" denildi.
Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Bugün de ülkemizin Kuzey ve Rojava parçasında Fetih ve Enfal suresi ile halkımız katliamdan  geçirilmektedir. Bu vahşi katliamları durdurmak, birliğimizle mümkün olacaktır. Güney Kürdistan'da bu felaketi yaşayan siyasiler sanki hiç bu katliam yaşanmamış gibi hayatlarına devam etmektedirler. Bu bir gaflet halidir, bu gaflet halinden kurtulmanın tek çaresi, bireysel, partisel, mezhepsel, lehçesel farklılıkları bir tarafa bırakarak birlik ve milletin kurtuluşu için çaba sarf etmektir. Bütün Kürtleri birliklerini oluşturmaya ve kendi katillerinin oyunlarına gelmemeye davet ediyoruz. Kürtlerin birliğine gelmeyen ve onu engellemeye çalışanlar bu katliamların ve yıkımların ortağı olarak anılacaklardır."

ESP: EZİLENLER ADALETİ SAĞLAYACAK

ESP Genel Merkezi de Halepçe ve Beyazıt katliamlarında yaşamını yitirenleri andı. Açıklamada,
Açıklamada, "Nasıl ki Beyazıt Katliamı bizzat devlet tarafından örgütlendiyse, başka bir devlet tarafından da Kürt halkına karşı bir katliam gerçekleştirildi. Beyazıt’tan on yıl sonra Halepçe’de Saddam rejimi tarafından Kürt halkı yeni bir soykırımla karşı karşıya kaldı. 32 yıl önce bugün, kimyasal silah kullanılan katliamda 5 bin Kürt katledildi" denildi.
ESP, "Ezilenlerin birleşik mücadelesiyle adalet yerini bulacak, katliamların hesabı sorulacak" mesajını verdi.