Ceylanpınar'a binlerce polis ve asker sevkiyatı

Yarın yapılacak olan yerel seçimler vesilesiyle daha önce seçim hileleriyle AKP'nin aldığını Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine binlerce polis ve asker sevkiyatı yapıldı.

Kürdistan ve Türkiye halkları, yerel seçimler vesilesiyle oy kullanmak için sandıklara gidecekler. 2014 tarihindeki yerel seçimlerde AKP-MHP gerici blokunun seçim hilelerinden kaynaklı  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), kazandığı kimi ilçe belediyelerini kaybetmişti. Normal şartlarda DBP'nin aldığı kimi stratejik ilçe belediyeleri, AKP'nin dayatmaları ve askeri güç kullanma yöntemleriyle kaybetmişti. Bu belediyelerden biri de Urfa'nın Ceylanpınar ilçe belediyesiydi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde söz konusu ilçenin belediyesini DBP kazanmasına rağmen, AKP polisler ilçede terör estirmiş ve seçimlerin orada iptal edilmesi için zemin oluşturulmuştu. Ceylanpınar ilçesinin Rojava sınırına sıfır ve Serêkaniyê'ye komşu olmasından kaynaklı, AKP, El Nusra ve DAİŞ gibi terör örgütlerini daha rahat yönlendirmek  amacıyla bu ilçede darbe yaparak, belediyeyi DBP'den çalmıştı.

CEYLANPINAR'A BİNLERCE POLİS VE ASKER SEVKİYATI

AKP, 2014 yerel seçimlerinde Ceylanpınar'da uyguladıklarını, yarınki seçimler için de devreye koyacağı öğrenildi. İlçedeki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, bugün (30 Mart) sabah saatlerinde başlayan bir askeri sevkiyat var. Binlerce Özel Harekat Polisi (PÖH) ve askeri personelin ilçeye akın ettiğini aktaran kaynaklar, bu sevkiyatın daha çok okullarda konuşlandırıldığını ilettiler. 82 bin nüfusu olan ilçeye binlerce polis ve askerin sevk edilmesi, seçimlerin ilçede nasıl bir atmosferde geçeceğini gösterir nitelikte.

ÖCALAN: SANDIK GÖREVLİLERİ CESARETLİ OLMALI

Konuyla ilgili konuştuğumuz HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Ceylanpınarlılara çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Yarın halkımız gönül  rahatlığıyla gidip oyunu kullanmalıdır. Halkımız aynı zamanda kullandıkları oyun tecelli etmesi için sandıklara sahip çıkmalıdır. Bizim sandık görevlilerimiz yasal olan haklarını kullanmalıdır ve seçimin sandıkta kazanıldığını unutmamalıdırlar. Sağduyulu ve cesaretli olmalıyız. Gizli oy açık tasnif ilkesinden ödün verilmemelidir. Halkın iradesi, sandık başında bulunan arkadaşlarımıza emanettir. Bu noktada hassas olunmalıdır."