Dağlarda 15 Ağustos kutlandı

Apocu fedailer, 15 Ağustos Atılımı’nın 39. yıl dönümünü kutladı. Etkinlikte, “Bedeli her ne olursa olsun, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştireceğiz” mesajı verildi.

15 Ağustos günü eğitim devresini tamamlayan Apocu fedailer,  mezuniyet töreni düzenledi, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü de kutladı.

Törende yapılan konuşmada, “Rêber Apo’nun tüm fedaileri adına 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 39. yıl dönümünü, başta bugünün yaratıcısı olan Rêber Apo’ya, tüm Kurdistan halkına, ezilen tüm özgürlükçü halklara kutluyoruz. 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı Kurdistan dağlarında işgalci faşizminin saldırılarına karşı varlık ve yokluk savaşı yürüten tüm Kurdistan Özgürlük Gerillaları’na kutluyoruz. Bilindiği üzere bugünlere kolay gelmedik. Hareket olarak ağır bedeller verdik. Bu vesileyle özgürlük mücadelesini kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimizi Büyük Komutanımız Egîd yoldaş ve dönemin komutanları Fazil Botan, Leyla Sorxwîn, Norşîn Efrîn ve Delîl Zagroslar şahsında saygıyla anıyoruz. Onlara verdiğimiz sözü bir kez daha yineliyoruz” denildi.

NE OLURSA OLSUN RÊBER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Partimiz PKK’nin tarihinde direniş ve onurlu yaşam halkası her daim umutla örülmüştür” denilen konuşmalarda şunlar belirtildi:

“İşgalci ve faşist düşman, 8 yıldır NATO’nun savaş tekniği ile gerilla alanlarına saldırıyor. Botan’dan Serhed’e, Xakurkê’den Zap’a kadar işgal etmek, Kürtler’in Lozan ile başlayan soykırım sürecini tamamlamak istiyor. Tüm bu saldırılara karşı Rêber Apo’nun profesyonel gerillaları olarak, dönemin tarz ve taktiği, tim ve tünel savaşıyla düşman saldırılarını ve taktiğini boşa çıkardık. Bu savaşın en somut örneği, Şehîd Doğan ve Şehîd Munzur savaş tünellerinde yürütülen direnişlerdir. Yine Girê Cûdî’de, faşist askerlere karşı dönemin tarz ve taktiği ile her gün başarılı eylemlerin gerçekleştirilmesi, düşmanın yaşadığı yenilginin göstergesidir.  Rêber Apo, 25 yıldır tüm komploculara ve İmralı’da yürütülen işkence, izolasyon ve mutlak tecride karşı tüm dünyada eşi benzeri olmayan bir mücadele veriyor. Bu mücadele gerillaya güç kaynağı oldu. Çiyayê Bagokê’de, Şehîd Zana ve Şehîd Xebat şahsında düşmana dert oldu. Erdoğan ve Bahçeli’nin faşist hükümeti iyi bilsin; bizler Rêber Apo’nun fedai gerillaları olarak bedeli her ne olursa olsun, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştireceğiz. Rêber Apo’suz bir yaşamı kendimize haram edeceğiz. Şehîd Sara ve Şehîd Rûken’ın ruhuyla zaferi mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile bir kez daha diyoruz ki; Bijî 15’ê Tebaxê, Bijî Bijî Rêber Apo!’’

Diriliş Bayramı’nı kutlayan gerillalar, ardından görev sahalarına doğru hareket etti.