DBP’den 12 aktivist ve siyasetçinin tutuklanmasına tepki

AKP/MHP’nin Amed’de düzenlediği siyasi soykırım saldırıları ve 12 kişinin tutuklanmasına tepki gösteren DBP, "Soykırım operasyonları sürüyor" açıklamasıyla tepki gösterdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneği’ne dönük başlatılan operasyon kapsamında 18 kişinin gözaltına alınarak, bunlardan 12'sinin tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Bayramları çocukların şen gülücükleri ile karşılamamız gerekirken, iktidarın Kürt düşmanlığı sonucunda baskı, zulüm ve tutuklamalar ile karşılıyoruz” denilen açıklamada, Kürt siyasetçilere dönük "soykırım" operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Tutuklamaların haksız olduğu vurgulayan açıklamada, DBP bir önceki dönem Eşbaşkanı Mehmet Aslan, DBP MYK üyesi Celal Yoldaş, HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ve Rosa Kadın Derneği yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklanmasının hukuki olmadığı belirtildi.

"Bu tutuklamalar ilk değildi. Son da olmayacaktır. Kürt legal siyasetine gözdağı vermek amacıyla 49’lar Davası ismiyle de bilinen soykırım operasyonlarından günümüze çok fazla değişen bir yaklaşım olmamıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “49’lardan 2009 siyasi soykırımına, 2016’da ilan edilen OHAL’den, günümüze Kürt siyasetinin güçlendiği dönemlerde her defasında denenen fakat her defasında da başarısız sonuçlar alınan aynı yöntemler denenmektedir. Bu operasyonlara rağmen on yıllardır Kürt legal siyaseti küçülmenin ve daralmanın aksine halklaşmış ve daha da büyümüştür. Bizler, bu zulümlere karşı ancak mücadele ederek kazanacağımızı biliyoruz. Bizler zafere mücadele ederek varacağımızın inancıyla siyasi soykırımların bir an önce sonlandırılmasını ve tutsak tüm arkadaşlarımızın bırakılmasını talep ediyoruz.”