Siyasi soykırım operasyonu: DBP binalarına baskın, çok sayıda gözaltı

DBP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonu gerçekleştirildi. DBP Genel Merkez ve birçok kentteki binasına polislerce baskın yapıldı. DBP Eş Genel Başkan Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Demokartik Bölgeler Partisi (DBP) binaları ve yöneticilerine yönelik siyasi soykırım operasyonu gerçekleştirildi. Amed'te Genel Merkez Danışma Bürosu sabahın erken saatlerinde ablukaya alındı. Binadaki polis araması devam ediyor.

DBP EŞ GENEL BAŞKANI GÖZALTINDA

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da evine baskın yapıldı. Evi didik didik arayan polisler, Eş Genel Başkan Bayındır’ı gözaltına aldı. Bayındır Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HPD) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, aramaların sürdüğü DBP Genel Merkez Danışma Bürosu'na geldi. HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy da aramaların yapıldığı binanın önünde bekleyişini sürdürüyor,

ÇOK SAYIDA KENTTE BASKIN

DBP’nin Ankara Balgat’ta bulunan Genel Merkez binasına da baskın düzenlendi. Soruşturmaya dair bilgi vermeyen polis, binanın bulunduğu sokağı giriş çıkışlara kapattı. Polisin binadaki araması devam ediyor.

Mêrdîn, Şirnex, Wan, Êlih, Riha ve Dîlok'un da aralarında olduğu birçok kentte de partinin binaları basıldı. Baskınlarda parti binalarının kapıları kırıldı. 

GÖZALTILAR

Alınan bilgilere göre partinin Şirnex İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Riha İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mêrdîn İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan gözaltına alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının daha fazla olduğu ifade edildi.

Gözaltına alınan siyasetçilerin Amed'e getirileceği vurgulandı.