Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Demir: Bize yapılan Kürt düşmanlığıdır

Sakarya'da ırkçı saldırıya maruz kalan aileden Baba Hamdin Demir, "Bize bu yapılan birebir Kürt düşmanlığıdır. Daha önce de buna benzer olaylar yaşandı. Bunun adı ırkçılıktır" dedi.

Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Yücebağ köyünden olan Demir Ailesi, fındık toplamak için gittikleri Sakarya'da dün ırkçı saldırıya uğramıştı. Demir Ailesi, her yıl mevsimlik işçi olarak Türkiye kentlerine giderek aylarca çalışıyor. Mevsimlik işçilerden sorumlu olan, 'dayı', 'çavuş' olarak tabir edilen komisyoncu üzerinden çalışmaya giden aile, bu yıl tarlalarında çalıştıkları ailenin saldırısına uğradı.

'HAKARET ETTİLER, KABULLENMEDİK'

Aile adına ANF'ye konuşan Baba Hamdin Demir, 25 gün önce Sakarya'ya gittiklerini ve bir süre daha orada çalışmaları gerektiğini belirterek, yaşananları şöyle anlattı:
"Olay dün 09.40 sıralarında oldu. Bizim aileden, yeğenler ve yakın akrabalar dahil 17 kişi çalışmaya gitmişti. Çocuklarımıza 'it sürüsü', 'koyun sürüsü' gibi hakaretler etmişlerdir. Bizimkiler de bunu kabul etmemiş, tepki göstermişler. Bu hakaretleri çocuklarımıza edenler de tarla sahipleri. Hem çocuklarımızın emeklerini sömürüyorlar hem de hakaret ediyorlar. Hatta daha da ağza alınmayacak küfürler ediyorlar. Bizimkiler de bunlara karşı tepki olarak işi bırakıyorlar. Bizimkiler işi bırakıp kaldıkları yere döndüklerinde yolda hazırlıklı bir şekilde önlerini kesiyorlar."

'KESİCİ ALETLERLE SALDIRMAYA ÇALIŞTILAR'

İş sahibi olan saldırganların yakın köyleri de arayıp linç edilmeleri için çabaladıklarını söyleyen Baba Demir, şöyle devam etti:
"Köylerden de yola koyulup gelenler olmuş. Ellerinde balta ve benzeri kesici aletler olanlar varmış. Köylere haber veren iş sahipleri, '5-10 dakikaya hepinizi burada keseceğim' demiş. Çocuklarımızı oradan bir Mazıdağ aracı apartopar kaçırmışlar. Bir gencimiz ağır yaralanmıştı. Hastaneye götürdük bugün, darp raporu aldık. Yine küçük kızlarımız için raporlar aldık. Özellikle görüntülerde tokatlanan kız çocuğumuzun hem fiziksel hem de psikolojik durumu hiç iyi değil."

'BİZE YAPILAN KÜRT DÜŞMANLIĞIDIR'

Mazıdağ'da hastaneye gidip darp raporu almak isteyenlerin jandarma tarafından ifadeleri alınmak suretiyle çağrıldıklarını söyleyen Demir, şunları da kaydetti:
"İHD avukatları da bizi aradı. Yarın sabah köye gelecekler. Biz de yarın suç duyurusunda bulunacağız. Aslında bugün yapacaktık bunları ama çocuklarımız yoldan geldikleri ve psikolojileri iyi olmadığı birkaç gün ertelemek zorunda kaldık. Bize bu yapılan birebir Kürt düşmanlığıdır. Daha önce de buna benzer olaylar yaşandı. Bu linç ve saldırıları sadece Kürtlere yapıyorlar. Bir Türkün buna maruz kaldığını hiç duydunuz mu? Hayır. Bunun adı ırkçılıktır. Örneğin Sakarya'da mevsimlik işçilerin indiği toplama kampının adını 'köpek pazarı' yapmışlar. Bunun daha nasıl bir izahı olabilir? Ne bir jandarma ne bir polis kimse yokmuş orada. Bizimkiler tamamen kendi imkanları ile kurtulmuşlar."