Dêrîn Pêşmergesi: Kürdistan'a yönelik daha büyük planlar devrede

Türk devletinin meselesinin sadece PKK olmadığını, 2023'ten önce Kerkük, Hewlêr ve Musul'u işgal etmeyi hedeflediğinin altını çizen Dêrîn Pêşmergesi Mam Hazim, "Herkes bu dönemde sorumluluk almalı, Özgürlük Hareketi'ne destek vermeli" dedi.

Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına dikkat çeken Dêrîn pêşmergesi Mam Hazim, "Mesele PKK değil, Türk devleti PKK'nin olmadığı birçok bölgeye de işgal saldırılarında bulunuyor" uyarısında bulundu. 


Derin pêşmergesi Mam Hazim, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına ve KDP'nin işbirliğine tepki gösterdi. 
Kürt halkına karşı büyük oyunların oynandığını söyleyen Mam Hazim, Kürt halkının bu plan ve oyunlar  karşısında dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Kürt halkı Zap, Avaşîn, Metîna, Zendura, Mamreşo, Başûr, Rojava, Şengal ve Maxmur'a yönelik saldırılara karşı gerillaya ve dört parça Kürdistan'da mücadele eden Özgürlük Hareketi'ne güçlü destek vermeli. Herkes bu dönemde sorumluluk almalı, bir tutum sergilemeli" diye konuştu. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük bir işkence ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Mama Hazim, milyonlarca Kürt'ün liderinin yıllardır esir tutulduğunu hatırlattı. 
KDP'nin, tarihine bir kara leke daha yazmaması yönünde çağrıda bulunan  Mam Hazim konuşmasını şunları söyledi: "KDP'ye çağrıda bulunuyorum, herkes kendine gelsin. Kimse eline kardeş kanı bulaştırmasın. KDP güçleri tarihlerine bir kara leke daha yazmamalılar. Kürtler arası bir çatışmadan sadece düşman faydalanır. En büyük zararı ise halkımız görür."

KÜRT HALKI DİKKATLİ OLMALI

Bazı kesimlerin, 'PKK'nin varlığından dolayı saldırılar oluyor' söyleminin doğru olmadığını vurgulayan Dêrîn Pêşmergesi Mam Hazim, "PKK'nin olmadığı birçok alan da işgal saldırıları altında. Düşman o bölgeleri de işgal etmek istiyor. Örneğin Maxmur Kampı, BM'nin bünyesinde kurulan bir kamp. Kadınların, çocukların, yaşlıların kaldığı bir kamp. Kamp son yıllarda sürekli bombalanıyor. 
Düşman her gün çocukları katlediyor, Kürdistan doğasını talan ediyor. Mesele PKK değil, daha büyük planlar devrede. Düşman Misak-ı Milli sınırlarına dönmek istiyor. Türkmenler, Kerkük, Hewlêr ve Musul'u kendi şehirleri zannediyorlar. 2023 yılından önce bu şehirleri işgal etmeyi amaçlıyorlar" şeklinde konuştu. 
Son olarak Kürt halkına çağrıda bulunan Mam Hazim, "Düşmanın oyunlarına ve planlarına karşı Kürt halkı dikkatli olmalı. Herkes bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir" dedi.