Dilekçi: Süreci daha güçlü karşılayacağız

Wan merkez ve 5 ilçesinde örgütlenen Yeşil Sol Parti Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, halkın ilgisinin kendilerine güç verdiğini belirterek, “Önümüzdeki süreci çok daha güçlü karşılayacağız” dedi.

Yeşil Sol Parti Wan İl Eşbaşkanları Gönül Uzunay ve Veysi Dilekçi, halktan yoğun bir destek aldıklarını söyledi.

HDK bileşenlerinden Yeşil Sol Parti, 48 ilde örgütlenmesini tamamladı. Wan merkez ve 5 ilçesi de buna dahil. Yeşil Sol Parti İl Eşbaşkanları Gönül Uzunay ve Veysi Dilekçi, Wan’da yürüttükleri çalışmaları ANF’ye anlattı.

Partilerinin ekolojist, özgürlükçü, eşitlikçi ve dayanışmacı bir misyonla yola çıktığını belirten Eşbaşkan Uzunay, “11 yıldır tüm çalışmalarımızı HDK ve HDP’nin çatısı altında yürüttük. Örgütlemeleri bu doğrultuda yaptık. Özellikle seçim yasasıyla birlikte, sol ve sosyalist partilerin seçime girme hakkı kazanmasıyla örgütlenmemizi yerelde de güçlendirdik. 48 ilde örgütlenmemizi gerçekleştirdik. Partimizin tüzüğünü, plan ve programını halka anlatıyoruz, yerel çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz” dedi.

Eşbaşkan Veysi Dilekçi ise göreve geldikleri günden beri halkın ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Yoğun bir ilgi ve alaka var, çok kalabalık ziyaretler oldu. Bu bize hem güç hem de moral verdi. Önümüzdeki süreci çok daha güçlü karşılayacağız. Halkımız bu yönde büyük beklenti içinde. Halka rağmen herhangi bir örgütlülüğün, siyasetin olabilmesinin mümkün olmadığını biliyoruz. Bu süreçte halkımızla beraber sorunlarımı konuşarak, tartışarak onları çözümün parçası haline getirerek siyasal örgütlenmemizi daha da güçlü kılacağız.”