Dîlok'ta siyasi soykırıma karşı 3 günlük nöbet

HDP ve DBP Dîlok il örgütleri, siyasi soykırıma karşı DBP il binasında 3 günlük nöbet eylemi başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için 3 günlük nöbet eylemi başlattı. 

DBP İl binasında başlayan nöbet eyleminde konuşan HDP Dîlok İl Eşbaşkanı Avni Binici, DBP Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Önal ve Zeliha Aslan’ında gözaltına alındığını söyledi. Binici, “Gün geçmiyor ki halklarımız ve partimiz üzerine AKP-MHP iktidarı bir siyasi soykırım operasyonu başlatmasın. Her gün buna benzer gözaltılar, saldırı ve baskılara maruz kalmaktayız. Bizler de gelişen bu siyasi atmosfere karşılık olarak Antep’te partimiz HDP ve bileşenimiz DBP olarak bugünden itibaren 3 günlük nöbet eylemi başlatıyoruz. Bütün halkımızı ve kamuoyunu nöbetimize davet ediyoruz. En güçlü duruşumuzla partimize sahip çıkacağız. Bizler partimize sahip çıktıkça AKP-MHP iktidarı gerileyecektir. Biz, duruşumuzla, inancımızla, irademizle, mücadele azmimizle, değerlerimize bağlılığımızla var olduğumuz müddetçe AKP-MHP bu ülkede varlığını sürdüremeyecektir. Artık 5 aylık bir süreleri kalmıştır. 5 ay sonra AKP-MHP iktidarını hak ettiği tarihin çöp sepetinin en dip noktasına göndereceğiz” dedi.

Bey Mahallesi’nde bulunan DBP il binasında başlayan nöbet eylemi, 3 gün saat 10:00’da başlayıp saat 17:00’a kadar devam edecek.