Savaş tünellerinin fedai komutanı

Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamlesi'nde yerini alan Yıldız Şahin Botan, savaş tünellerinde büyük cesaret ve hırsla savaşır. 20 Temmuz 2023'te indirme yapmak isteyen işgalci orduya karşı direnişi yükseltir.

Kürt halkını inkar ve imha politikalarıyla yok etmeye çalışan hegemonik güçlerin önünde büyük bir engel var. O da bütün dünyaya başkaldırıp yeni ve özgür bir yaşamın temellerini atan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesiyle kendilerini yeniden yaratan fedai militanlardır.  

Güneş’in sıcaklığı ile toprağa kök salan özgürlük tohumları, emin ellerdedir artık. Bu tohumlar Amed’in Surlarında, Botan’ın kadim dağlarında, Serhat’ın yanık dengbêj kilamlarında yaşam bulduğu gibi Kobanê’nin bereketli ovasında da ekilidir. YJA Star gerillası Yıldız Şahin Botan da Kobanê’nin bereketli ovasında doğar ve büyür.

TEHLİKE DUYARGALARI TETİKTE VE CANLI KILAR

Devrim ve savaş ortamında büyür Yıldız. Halkının her anlamda tehdit ve tehlike altında olması onda duyarlılık, intikam duygusu yaratır, savaşma isteği uyandırur. Çünkü gözü önünde halkı, ailesi ve halkı için savaşan özgürlük savaşçılarının DAİŞ çeteleri tarafından vahşice katledildiğine tanık olur.

İşgalci TC devletinin kendisine bağlı çetelerle birlikte 2018’de başlattığı Efrîn ve 2019’da Serêkaniyê saldırıları karşısında silahına sarılarak en ön cepheye koşar ve şehitlerin kanlarıyla yarattığı değerleri savunmak için fedaice savaşır.

Yıldız’ın iki abisinin ve birçok akrabasının gerillası saflarına katılmış olması da onu özgürlük dağlarına yöneltir. Büyük bir heyecanla özgür dağlara gelir. Katılımını, özellikle de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının karanlığa hapsedilmek istendiği Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü olan 15 Şubat gününe denk getirir. 

Aldığı yeni savaşçı eğitimde ideolojik ve askeri anlamda büyük bir gelişim gösterir. Kısa sürede , yeni savaşçılara eğitim veren pozisyona gelir. Artık yaşamın öncü komutanlarındandır. Katılımıyla, emeğiyle bulunduğu ortamlarda sevilen ve örnek alınan bir militan haline gelir.

2021 yılında yoğunlaşmalarını daha da derinleştirmek için Özel Kuvvetler'e gitme önerisinde bulunur. Zira halkının sesi, yoldaşlarının intikamı olmaya yeminlidir. Yaşamda da fedai çizgiyi benimser, hiçbir zorluktan kaçınmaz, her görevi büyük bir başarı ile yerine getirir. Duruşuyla olmaz teorisine yer vermez.

DÜŞMANA İLK KARŞILIĞI VEREN CESUR YÜREK

İşgalci TC devleti 25 Mayıs 2022 yılında Şehit Delil Zagros (Batı Zap) alanında işgal saldırılarına başlar. Yıldız, Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamlesi'nde yerini alır. Savaş tünellerinde büyük cesaret ve hırsla savaşır. Savaş boyunca her anlamda yoldaşlarını korumayı, tamamlamayı, kolektif bir yaşamın öncüsü olmayı amaç edinir. Bulduğu her fırsatta suikast ve ferdi silahlarla hedefini vurmayı bilir.

YJA Starlı Yıldız, Tepê Cûdî Direniş Alanında, Şehîd Savaş Maraş Hamlesi'ndeki bütün çalışmalarda yer alır. Düşmana etkili darbeler vurmak için tanıdığı ve hâkim olduğu arazide, hareketli timde görev başındadır. 20 Temmuz 2023 akşamı indirme yapmak isteyen işgalci orduya ilk karşılığı, öncü gerillalardan Robîn Avent ile birlikte verir. Ancak direniş karşısında daha da vahşileşen TC ordusu saldırılarını daha da yoğunlaştırır. 25 Temmuz günü kadın öncülüğünün sembolleşen savaşçılarından olan Robîn Avent ve Yıldız Şahin Botan, burada şehitler kervanına katılır.